ΝΑΖΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ;

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Φώτου Γεωργία

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 2 3' Μυθοπλασία ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

Σύνοψη

Ένας τύπος κοιτάζει περίεργα τον ουρανό. Σιγά σιγά θα τον μιμηθούν πολλοί. Ένα πλήθος μαζεύεται γύρω του και κοιτάζει αινιγματικά ψηλά. Αυτό που θα συμβεί δεν το περίμενε όμως κανείς.

Περίληψη

Ο πενηντάρης πρωταγωνιστής της ιστορίας, είναι απορροφημένος να κοιτάζει τον ουρανό χρησιμοποιώντας την παλάμη του σαν σκέπαστρο για την αντηλιά. Τουλάχιστον έτσι νομίζουν όλοι. Αμίλητος, στέκεται στην ίδια στάση σαν άγαλμα για πάνω από 20 ώρες. Στην αρχή ένας περίεργος περαστικός θα σταθεί δίπλα του περιμένοντας να δει κάτι κι αυτός. Στη συνέχεια πολλοί ακόμα θα μαζευτούν γύρω του ανήσυχοι για μια επικείμενη φυσική καταστροφή. Θα τραβήξει το ενδιαφέρον ακόμα και των καναλιών καθώς προσπαθούν να του πάρουν συνέντευξη, όμως αυτός δεν μιλάει σε κανέναν. Όταν ξημερώσει, ο γρίφος θα λυθεί, και σίγουρα θα τους εκπλήξει όλους.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Πρόθεσή μου είναι να μιλήσω για τους «ψευτοπροφήτες» που έχουν εμφανιστεί με τη μορφή πολιτικών προσώπων και σωτήρων. Η τάση μας να ακολουθούμε άκριτα δήθεν ηγέτες, έφερε την κοινωνική εξαθλίωση και την έλλειψη πρωτοβουλίας στη σύγχρονη Ελλάδα. Δεν έχουμε ανάγκη από σωτήρες, καθένας από εμάς μπορεί να σώσει τον εαυτό του και τη χώρα αν μάθει από τα λάθη του και θυμηθεί ότι υπάρχει ελπίδα. Ο δήθεν οραματιστής της ιστορίας θα αποδειχθεί ένας φανατισμένος νεοναζί, θα διαψεύσει τις προσδοκίες όσων των μιμήθηκαν, θα κλονίσει τα μέχρι τότε πιστεύω τους αλλά θα τους θυμίσει τουλάχιστον να κοιτάζουν ψηλά. Περίπου όπως ελπίζω να εξελιχθούν τα πράγματα για τους Έλληνες δηλαδή.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1

Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *