Η Βιτρίνα

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Ζήση Γιώτα

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Shop Window
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 2 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Μια νεαρή κοπέλα επιμελείται τη διακόσμηση της βιτρίνας ενός καταστήματος ανδρικής ένδυσης. Την προσοχή της αποσπά η παρουσία ενός άντρα ο οποίος στέκεται μπροστά από τη βιτρίνα.

Περίληψη

Μια νεαρή κοπέλα επιμελείται τη διακόσμηση της βιτρίνας ενός καταστήματος ανδρικής ένδυσης. Την προσοχή της αποσπά η παρουσία ενός άντρα ο οποίος στέκεται μπροστά από τη βιτρίνα κοιτάζοντας τα ρούχα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται ένα είδος φλερτ ενώ προσπαθούν να επιλέξουν ρούχα για τον ήρωα. Το σύντομο ειδύλλιο της κοπέλας και του νεαρού λαμβάνει τέλος, όταν ξαφνικά εμφανίζεται η σύντροφος του άντρα. Η κοπέλα επιστρέφει απογοητευμένη στη δουλειά της ενώ ένας δεύτερος άντρας στέκεται μπροστά στη βιτρίνα. Το κορίτσι, δοκιμάζοντας την τύχη του για μια ακόμα φορά, ξεκινά το ίδιο ιδιότυπο φλερτ με τον καινούριο νεαρό. Έχοντας όμως πάρει το μάθημά της, φροντίζει προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι δεν πλησιάζει καμιά ύποπτη γυναίκα που θα της «κλέψει» τον υποψήφιο σύντροφο.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το σενάριο αποτελεί ένα είδος σπουδής πάνω στη μοναξιά και την αποξένωση που επιβάλλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής υιοθετώντας ωστόσο, μια ανάλαφρη και παιγνιώδη διάθεση. Υπογραμμίζονται οι δυσκολίες ουσιαστικής επαφής στις σχέσεις της σύγχρονης κοινωνίας, η έντονη ανάγκη για επικοινωνία, αναζήτηση της αυθεντικότητας, του εαυτού και του «άλλου». Η ηρωίδα περιχαρακώνεται από τα στενά όρια της βιτρίνας, που λειτουργεί σαν ένα είδος μοντέρνου «κελιού» εντός του οποίου βρίσκεται εγκλωβισμένη η νεαρή γυναίκα. Οι αντιθέσεις είναι εμφανείς, με το κορίτσι μέσα στη βιτρίνα να περιβάλλεται από άψυχες αντρικές κούκλες, ενώ αναζητά τον πραγματικό «άλλο» έξω από το τζάμι.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.