Πέφτουμε

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Μυλωνά-Σιδέρη Έλενα

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Falling
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 1' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Ένας λευκός άνδρας και μια έγχρωμη γυναίκα συναντιούνται σε ένα ασανσέρ. Η μοίρα θα τους ενώσει για πάντα.

Περίληψη

Ένα ζεστό μεσημέρι ο νεαρός Νίκος που δουλεύει στις ταχυμεταφορές θα πάει να κάνει την τελευταία του παράδοση σε ένα κτήριο γραφείων. Ο παραλήπτης έχει ήδη φύγει και ο Νίκος κουρασμένος και πικραμένος από την κοινωνική απαξίωση παίρνει το ασανσέρ. Η πόρτα ανοίγει και μπαίνει μια νεαρή, όμορφη, έγχρωμη γυναίκα, η Σανγκό, που έχει ήδη ταλαιπωρηθεί σε ένα από τα γραφεία του ίδιου κτηρίου. Δυο διαφορετικοί άνθρωποι, που γνωρίζουν τον κοινωνικό ρατσισμό για διαφορετικούς λόγους, ενώνονται από τη μοίρα τους μέσα στα λίγα τετραγωνικά του θαλάμου του ασανσέρ.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το σενάριο προσπαθεί να ανιχνεύσει τις συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα στο κοινωνικό πεδίο και ειδικότερα στο χώρο συνάντησης των Ελλήνων με τους μετανάστες. Θίγει την ένταση μέσα από την άνοδο της ξενοφοβίας απέναντι σε μετανάστες, ιδιαίτερα εκείνους άλλου χρώματος και γυναικείου φύλου. Η προσέγγιση μας όμως προσπαθεί να δει αυτά τα φαινόμενα στο πλαίσιο μια γενικότερης κοινωνικής και ηθικής κατάπτωσης και όχι ως μεμονωμένα χαρακτηρισιτκά ιδαίτερων ομάδων αλλά αντίθετα ως κάτι που αφορά την ευρύτερη κοινωνία και τη δική μας 'πτώση'.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.