Να με προσέχεις

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Παπαγρηγορίου Αγγελική

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Take care of me
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 2' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Μια καθημερινή στιγμή, όπου οι άνθρωποι θεωρούν δεδομένα τα πάντα, δείχνει πως μπορείς να χάσεις αυτό που δεν πρόσεχες όταν έπρεπε.

Περίληψη

Η Κατερίνα είναι στην τελευταία τάξη του λυκείου και η μητέρα της, η Λένα, την πιέζει να διαβάζει. Είναι ερωτευμένη με έναν καθηγητή της, ο οποίος την καλεί και κανονίζουν συνάντηση. Η Κατερίνα φεύγει θυμωμένη με τη μαμά της απ' το σπίτι και ενθουσιασμένη που θα συναντήσει τον καθηγητή. Η αφέλεια της όμως της σκοστίζει τη ζωή, σε μια στιγμή που για την μητέρα φάνταζε ασήμαντη ως καθημερινή.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το θέμα που με προβλημάτισε, είναι αυτό των στιγμών της ζωής, που επειδή έχουμε την τύχη να επαναλαμβάνονται κάποιες απ' αυτές κάθε μέρα (όπως το μαγείρεμα π.χ. κτλ) ή στην αντιμετώπιση που έχουμε απέναντι στα άτομα που μας περιτριγυρίζουν, μειώνουμε την αξία τους. Η καθημερινότητα είναι αυτό που μου φαίνεται ότι αποδυναμώνει τον ενθουσιασμό του ανθρώπου προς τον άλλο άνθρωπο αλλά και του ανθρώπου προς στην δική του ζωή. Διάλεξα λοιπόν μια στιγμή της ημέρας, σε ένα σπίτι, όπου η μητέρα όπως κάθε μεσημέρι ετοιμάζει το φαγητό για την οικογένεια, ενώ η κόρη που έχει να διαβάσει για το σχολείο δυσανασχετεί και νευριάζει με τη μητέρα της. Ένα φαινόμενο πολύ συχνό στις περισσότερες οικογένειες. Αυτή η έπαρση της ηλικίας του κοριτσιού αλλά και η περιφρόνηση- με την τρυφερή της έννοια- του γονιού απέναντι στις έντονες αντιδράσεις των παιδιών του στην περίοδο της εφηβείας, οδηγεί στο να δημιουργείται μια απόσταση μεταξύ τους. Ποτέ όμως δεν ξέρεις τι συμβαίνει μέσα σ' αυτήν την απόσταση. Και τη συναισθηματική αλλά και με γεγονότα, όπως σε αυτό το σενάριο. Οι στιγμές που έχουν σημασία. Καμία στιγμή, λοιπόν, θέλω να πω δεν είναι για πέταμα. "Να με προσέχεις" είναι ο τίτλος που έδωσα, και δεν είναι αποκλειστικά δια στόματος κάποιου παιδιού ειπωμένο με παράπονο. Μπορεί να το λέει και η ίδια η ζωή.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1

Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *