Σε φόντο μπλέ και κόκκινο

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Ηλιακόπουλος Πάνος

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
In a red and blue background
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 3 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Δύο έντονα πολιτικοποιημένοι φοιτητές πολιορκούν την καρδιά μιας συμφοιτήτριας τους. Η καρδιά της είναι η αφορμή για μια εφ' όλης της ύλης σύγκρουση.

Περίληψη

Μέσα σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα δύο φοιτητές που ανήκουν ο καθένας σε εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές παρατάξεις συγκρούονται για την καρδιά μιας συμφοιτήτριας τους. Η κόντρα τους αμέσως μετατρέπεται σε μια λογομαχία περί πολιτικής με τυποποιημένα επιχειρήματα.Η κοπέλα κυριολεκτικά παραγκωνισμένη παρακολουθεί άναυδη αυτήν την κοκορομαχία. Καθώς οι τόνοι ανεβαίνουν ένας άλλος φοιτητής μπαίνει στο προσκήνιο και τους δίνει ένα μικρό μάθημα ειλικρίνειας.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Οι χαρακτήρες θα μπορούσαν είναι και συμβολικοί. Άνθρωποι που υποκριτικά άλλο δηλώνουν και άλλο είναι. Άνθρωποι που μέσω της ανούσιας αυτοπροβολής τους, προσπαθούν να πείσουν τους συνομιλητές τους για τα πιστεύω τους με επιχειρήματα που ούτε αυτοί κατανοούν. Νέοι που πιστεύουν πως με εφόδια την κοινωνική τους θέση και τα πολιτικά τους πιστεύω μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, ακόμα και να κατακτήσουν, χωρίς καν να ασχοληθούν μαζί της, μια κοπέλα.Στις ανθρώπινες σχέσεις όμως απαιτείται ειλικρίνεια. Μια καυστική ματιά στην σύγχρονη κοινωνία.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.