Η Μετάβαση

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Καρούλας Απόστολος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 3 5' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ένας άνδρας περιφέρεται μέσα σε ένα κλειδωμένο σπίτι και συναντά ανθρώπους που αγάπησε στη ζωή του. Μια ερωμένη, κάποιους φίλους και τέλος τους γονείς του. Περίεργα πράγματα του συμβαίνουν και όλα δείχνουν να είναι ένα ξεθωριασμένο όνειρο. Το μόνο όμως που τον καταδιώκει είναι ο θάνατος, η τελευταία πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει μέχρι η ανάμνηση της ζωής που έφυγε να χαθεί για πάντα στο σκοτάδι.

Περίληψη

Ο άνδρας ξυπνάει στο σαλόνι του σπιτιού του. Προσπαθεί να φύγει αλλά μάταια. Είναι κλειδωμένος μέσα στο δικό του χώρο – θάνατο. Κατά την περιήγησή του μέσα στην προσωπική του κόλαση συναντά αγαπημένα πρόσωπα. Πρώτα μία ερωμένη που τον καλεί στο κρεβάτι και του θυμίζει την χαμένη παιδικότητα και την τρυφερότητα του εφηβικού έρωτα. Στη συνέχεια τρεις φίλους που παίζουν χαρτιά και ακούν βινύλια. Τρεις άγνωστες παρεμβαίνουν στην παρέα τους και η διασκέδαση στα μάτια του άντρα δείχνει άβολη, ανούσια και τον αποξενώνει. Στο δρόμο για την κουζίνα οι γνώριμες φωνές των γονιών του που διαπληκτίζονται τον απογοητεύουν. Η μάνα όμως γνωρίζει τι του συμβαίνει και προσπαθεί να του συμπαρασταθεί. Κοντά στη μητέρα του ο άνδρας για πρώτη φορά λυγίζει. Γίνεται μικρό παιδί. Κλαίει. Ξέρει ότι αυτό που ζει είναι η τελευταία μνήμη πριν φύγει για πάντα από τη ζωή που προηγήθηκε. Δε δοκιμάζει να ξεφύγει, απλώς ζει την τελευταία μεταθανάτια εμπειρία πριν το μεγάλο σκοτεινό ταξίδι.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.