Το μήλο του Αδάμ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Γκιώνης Γιάννης

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 4 4' Πειραματικό Δράμα

Σύνοψη

Ένας νεαρός άντρας εξομολογείται. Η εξομολόγηση συμβαίνει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που θυμίζει κελί μοναχού. Οι δυο ρόλοι είναι του εξομολογούμενου και του εξομολογητή. Αντικείμενο του διαλόγου, ο θάνατος.

Περίληψη

Ένας νεαρός άντρας εξομολογείται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που θυμίζει κελί μοναχού. Ο εξομολογητής δεν είναι ιερέας, αλλά ένας άντρας συνομήλικος. Ο νεαρός άντρας έχει επισκεφτεί τον εξομολόγο επειδή επιθυμεί το θάνατο, και μέσα από ένα ολιγόλεπτο διαλόγο συμφιλιώνεται μαζί του. Κατά τη διάρκεια του διαλόγου, βλέπουμε τη διαδρομή του άντρα μέσα από ένα πάρκο και τους δρόμους της πόλης, μέχρι την ώρα που φτάνει σε έναν κήπο με μια μεγάλη μηλιά - την είσοδο στο εξομολογητήριο. Παίρνει ένα μήλο, το δαγκώνει και πνίγεται. Ένας μεταθανάτιος, "μεταφυσικός" διάλογος, και συμφιλίωση με το θάνατο - εξομολογητή.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η στιγμή και διαδικασία του θανάτου, όχι απαραίτητα φυσικού. Και η πορεία που οδηγεί σε αυτή τη διαδικασία. Η αγωνία ενός ανθρώπου που μεγαλώνει, και αφήνει πίσω του το παιδί που υπήρξε κάποτε και την εποχή της αθωότητας. Η σκληρή ενηλικίωση και η αγωνία για τον χρόνο που πέρασε και συνεχίζει ασταμάτητα. Η βιασύνη του σύγχρονου ανθρώπου στην καθημερινότητά του, σαν μια ταχεία πορεία στο θάνατο - το φυσικό τέλος. Η επαφή με τον κόσμο του θανάτου - τη σκοτεινή πλευρά που ενυπάρχει στον καθένα, ένας εσωτερικός (στην ουσία) μονόλογος με τη μορφή διαλόγου και η συμφιλίωση που επέρχεται και αγγίζει τα όρια του έρωτα. Μια εξομολόγηση, όχι ερωτική, που καταλήγει σε ένα θανατηφόρο φιλί - σύμβολο της ένωσης με το σκοτεινό μας εαυτό.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1

Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.