Παιδικοί εφιάλτες

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος 1 Λαγού Χρύσα
Σεναριογράφος 2 ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 3 5' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Η ζωή μέσα σε μια μικροαστική οικογένεια, οι κακή σχέση ενός ζευγαριού και το αντίκτυπο αυτής (σχέσης) στο μικρό παιδί τους. Οι ενδοοικογενειακές σχέσεις χαρακτηρίζονται από απέχθεια και αδιαφορία του ενός για τα συναισθήματα του άλλου. Ο αντίκτυπος της συμπεριφοράς τους απέναντι στο μικρό παιδί, το ωθεί σε μια κίνηση που τους θυμίζει όλα όσα έχουν ξεχάσει...

Περίληψη

Εντάσσεται χρονικά στη σημερινή εποχή και κοινωνικά στη μικροαστική κοινωνική κατάσταση. Οι χαρακτήρες απαρτίζονται από μια μητέρα, έναν πατέρα κι ένα παιδί. Η απόσταση και το χάσμα ανάμεσα στο ζευγάρι διογκώνεται από την ασυνεννοησία και τη διαρκώς άσχημη και υποτιμιτική συμπεριφορά του άνδρα απέναντι στη γυναίκα. Συμπλέγματα κατωτερότητας και φαλλοκρατικής συμπεριφοράς χαρακτηρίζουν το ήθος των ηρώων. Το παιδί δέχεται την αδιαφορία του πατέρα και τα ξεσπάσματα της μητέρας. Η εκδήλωση στοργής και αγάπης από την πλευρά των γονιών απουσιάζει. Μέσα στην όλη κατάσταση παράνοιας που βιώνει το παιδί τους προτείνει ως λύση ανταλλαγής να φύγει από τη μέση... Ο μικρός μας ήρωας εμφανίζεται καταλυτικά στο τέλος δείχνοντας στους γονείς του, ότι δεν είχαν δει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.