Skin Deep

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Καρυπίδου Θεοχαρούλα

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Skin Deep
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 1 3' Μυθοπλασία Κοινωνική (με στοιχεία δράσης)

Σύνοψη

Η Αν Σιν (Ειρήνη) είναι μια νεαρή κοπέλα, δεκαοκτώ χρόνων, η οποία έχει μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Κινέζο. Όντας γεννημένη στην Ελλάδα, αγαπάει πολύ την χώρα αυτή. Παρόλα αυτά έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με την βίαιη ρατσιστική συμπεριφορά των ντόπιων Ελλήνων. Μια βραδιά η Αν Σιν, γυρνώντας με το μετρό στο σπίτι, γίνεται για άλλη μια φορά στόχος ρατσιστικής συμπεριφοράς. Παρόλα αυτά η Αν Σιν, θα αποδείξει ότι τα φαινόμενα απατούν και ότι τελικά οι διαφορές μεταξύ των λαών είναι…Skin Deep.

Περίληψη

Οι χαρακτήρες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας είναι η Αν Σιν, μια ευρασιάτα νεαρή γυναίκα, η ηλικιωμένη «Γυναίκα» στο μετρό και η «Νεαρή» που κάθεται δίπλα της καθώς και ο «Άντρας» στο μετρό αλλά και ο νεαρός κλέφτης. Η Αν Σιν ( στα Ελληνικά, Ειρήνη) είναι μια νεαρή κοπέλα, δεκαοκτώ χρόνων, η οποία έχει μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Κινέζο και ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Όντας γεννημένη στην Ελλάδα, αγαπάει πολύ την χώρα αυτή. Παρόλα αυτά έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με την βίαιη ρατσιστική συμπεριφορά των ντόπιων Ελλήνων. Μια βραδιά η Αν Σιν, γυρνώντας με το μετρό από την δουλεία στο σπίτι, γίνεται για άλλη μια φορά στόχος ρατσιστικής συμπεριφοράς. Μπαίνοντας στο μετρό, όλοι ξεκινούν να μιλούν με επιδεικτικό τρόπο υποτιμητικά για τους μετανάστες Κινέζους , προσποιούμενοι ότι η ίδια δεν υπάρχει και εκφράζοντας με έμμεσο τρόπο την δυσαρέσκεια τους. Συγκεκριμένα μια ηλικιωμένη γυναίκα μιλά με εντελώς υποτιμητικό τρόπο για τους μετανάστες, δείχνοντας μάλιστα διακριτικά προς το μέρος της Αν Σιν. Ο Άντρα που κάθεται κοντά στην Γυναίκα φαίνεται να συμφωνεί απόλυτα, υποτιμώντας ο ίδιος τους μετανάστες. Όταν όμως το μετρό φτάνει γρήγορα στον προορισμό του και η ηλικιωμένη «Γυναίκα» πέφτει θύμα ληστείας από έναν πιτσιρικά έλληνα, η έκκληση της για βοήθεια δεν θα ακουστεί από κανέναν… Ή σχεδόν από κανέναν. Μόνο η Αν Σιν θα σπεύσει προς βοήθειά της αψηφώντας τη ρατσιστική επίθεση που είχε μόλις δεχτεί από την γυναίκα, και τρέχοντας πίσω από τον ληστή μέχρι να καταφέρει να πάρει πίσω την κλεμμένη τσάντα της ηλικιωμένης «Γυναίκας». Με την πράξη της αυτή η Αν Σιν αποδεικνύει ότι η καταγωγή δεν έχει καμία σημασία και ότι οι διαφορές που μας χωρίζουν είναι επιδερμικές. Τα φαινόμενα απατούν και τελικά η Αν Σιν προσπαθεί να δώσει το μήνυμα της: Ότι είναι μια απλή γυναίκα όπως όλες τις άλλες. Ότι θέλει μόνο να ζήσει…

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *