Λευτέρης

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Νάκος Δημήτρης

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Lefteris
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία κοινωνικό

Σύνοψη

Ο Λευτέρης, ένα καναρίνι, είναι η μόνη ουσιαστική συντροφιά της Ελένης, που ζει όχι λιγότερο φυλακισμένη από τον Λευτέρη σε ένα σπίτι-«κλουβί». Η Ελένη στο τέλος θα πάρει την απόφαση να «απελευθερωθεί» από έναν τρόπο ζωής που την καταπιέζει για χρόνια.

Περίληψη

Η ηρωίδα αντιπαραβάλλεται με το φυλακισμένο καναρίνι της, τον Λευτέρη. Όπως εκείνη φέρνει στον Λευτέρη ό,τι χρειάζεται, έτσι και ο άντρας της, ο Στράτος, τής φέρνει τα απαραίτητα για την επιβίωση της. Η κουζίνα για την Ελένη είναι ό,τι το κλουβί για τον Λευτέρη. Κι αν στο τέλος ο Λευτέρης δεν αποφασίζει να λευτερωθεί, η Ελένη το αποφασίζει.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Πολλές φορές καθένας δημιουργεί μια φυλακή, στην οποία έστω κι αν δε φαίνεται με την πρώτη ματιά, μόνος του αποφασίζει να παραμείνει. Κι αυτό το είδος της φυλακής ίσως να είναι το χειρότερο. Αν δεν ξέρει κανείς τι υπάρχει έξω από τη φυλακή -όπως ένα καναρίνι που έχει γεννηθεί μέσα στο κλουβί- δεν είναι παράξενο να φοβάται να βγει, να φοβάται το άγνωστο. Αν όμως κάποιος που είναι σε «κλουβί» και έχει μάθει να ζει ελεύθερος -πνευματικά πρώτα απ’ όλα- τότε οφείλει στον εαυτό του να «πετάξει».Είναι πιο δύσκολη η δράση, από την παθητική ατολμία, γι΄ αυτό όμως και απελευθερωτική, γι’ αυτό και λυτρωτική. Πάντοτε οφείλει κανείς να αποδεσμεύεται από την οποιαδήποτε φυλακή, που είτε έχει ο ίδιος δημιουργήσει είτε κάποιος άλλος έχει δημιουργήσει σε βάρος του.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *