ΝΑ ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΦΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Η ζωή ενός ανθρώπου μέσα από το γνωστό τραγούδι των γενεθλίων στίχο - στίχο. Μια ιστορία για τη δύναμη του «τώρα», τη σημασία που χρειάζεται να δίνουμε στη στιγμή, στην καθημερινή ευτυχία, στην παροδικότητα των πραγμάτων. Μια ολόκληρη ζωή σε 3 λεπτά, έτσι όπως σχεδόν περνάει. Γρήγορα εκ φύσεως, ουσιαστικά εξ επιλογής. Γιατί όταν γιορτάζεις τη ζωή δεν έχει σημασία αν θα πεθάνεις μεγάλος ή μικρός, πλούσιος ή φτωχός, μόνος ή όχι, θα πεθάνεις σίγουρα σοφός.

Περίληψη

Ο Γιώργος είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Δεν είναι πλούσιος, ούτε φτωχός. Δεν είναι όμορφος, ούτε όμως άσχημος. Έχει τα ταλέντα και τις δεξιότητες ενός ανθρώπου που επιβιώνει με τη δουλειά του. Θα μπορούσε να είναι δημόσιος υπάλληλος ή ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από τους εκατομμύρια Έλληνες ή πολίτης οποιασδήποτε χώρας του κόσμου. Στην ιστορία μας τον γνωρίζουμε λίγο πριν το τέλος της ζωής του, όμως παρακολουθούμε το «μεγάλωμά» του μέσα από τα πιο χαρακτηριστικά γενέθλια της ζωής του. Ο Γιώργος, στη διάρκεια της ζωής του, δεν κατέκτησε κάποια μεγάλη «κορυφή» κατέκτησε όμως το πιο σπουδαίο: να γιορτάζει την κάθε στιγμή. Σημασία δεν έχει να απλά να ζεις, αλλά να μαθαίνεις, να εξελίσσεσαι, να φεύγεις πιο σοφός.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Εμπνεύστηκα την ιστορία αυτή από μια πρόταση του αγαπημένου μου Νίκου Καζαντζάκη: «Απ’το σκοτάδι ερχόμαστε και στο σκοτάδι πηγαίνουμε. Το ενδιάμεσο φως είναι αυτό που αποκαλούμε ζωή». Σε αυτό στηρίζεται και η αναφορά στο κερί που ανάβει από την πρώτη σκηνή και σβήνει στην τελευταία. Το άνοιγμα δηλαδή και το κλείσιμο στο σκοτάδι. Πρόθεσή μου με αυτό το flash back είναι να δώσω το μήνυμα ότι η ζωή βρίσκεται στις στιγμές. Αυτές οι στιγμές είναι που της δίνουν ουσία.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.