Η κούρσα

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος 1 Καραγιάννης Ανδρέας
Σεναριογράφος 2 Θεοδωρόπουλος Άγγελος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Περιπέτεια

Σύνοψη

Σύνοψη Ένα ταξί παραλαμβάνει έναν διαφορετικό πελάτη, δεν είναι τρελός, δεν είναι άξεστος, είναι πλούσιος…. Μέσα στο ράδιο ταξί ο πρωταγωνιστής μας, φλυαρεί στο κινητό του για προσωπικές του υποθέσεις, δυσκολίες στην δουλειά του, παρεξηγήσεις με την οικογένεια του, και διάφορα θέματα από την καθημερινή του ρουτίνα. Μόλις λοιπόν η κούρσα μας φτάνει στο τέλος της, τότε ο πρωταγωνιστής μας διαπιστώνει έκπληκτος ότι δεν έχει λεφτά μαζί του. Σε αυτό το σημείο είναι που θα καταλάβουμε γιατί είναι τόσο διαφορετικός αυτός ο πελάτης…

Περίληψη

Περίληψη Είναι πρωί και το ράδιο ταξί Ερμής δέχεται ένα τηλεφώνημα για την παραλαβή κάποιου πελάτη. Το ταξί φτάνει στον προορισμό του και παραλαμβάνει τον πρωταγωνιστή μας, όπου κρατάει έναν χαρτοφύλακα, και ξεκινάνε για την Γλυφάδα. Κατά την διαδρομή ο πρωταγωνιστής μας μιλάει στο κινητό του με κάποιον φίλο του. Εξηγεί στον φίλο του πως, από την στιγμή που γύρισε από το ταξίδι που είχε πάει, ο πατέρας του, τον έχει στρώσει κανονικά στην δουλειά, και πως δεν έχει χρόνο πλέον να βγαίνει. Επίσης του λέει πως το αμάξι του, μια Φεράρι, έπαθε βλάβη γι’ αυτό και πάει στην δουλειά του με ταξί. Το τηλέφωνο κλείνει και πλέον το ταξί πλησιάζει στον προορισμό του. Μόλις φτάνουν, ο πρωταγωνιστής μας διαπιστώνει πως έχει ξεχάσει να πάρει χρήματα μαζί του. Βγαίνει έξω από το ταξί, και δείχνει στον οδηγό το πορτοφόλι του που είναι άδειο από χρήματα, και έχει μόνο πιστωτικές κάρτες, εκείνη λοιπόν την στιγμή κάποιος με μοτοσικλέτα του κλέβει το πορτοφόλι και εξαφανίζετε. Ο πρωταγωνιστής μας λοιπόν δεν ξέρει τι να κάνει και έτσι παίρνει αμέσως τηλέφωνο σπίτι του, ακυρώνει τις πιστωτικές του κάρτες και κλείνει μια ασυνήθιστη συμφωνία με τον οδηγό του ταξί. Η συμφωνία είναι να δώσει ο οδηγός του ταξί στον πρωταγωνιστή μας όσα χρήματα διαθέτει, με αντάλλαγμα να πάει πίσω στο σπίτι οπού και παρέλαβε τον πρωταγωνιστή μας και να πάρει από το προσωπικό του σπιτιού 550 ευρώ. Τα λεφτά που είχε πάνω του ο οδηγός ήταν 400 ευρώ, οπότε δέχτηκε διότι απλά για μια κούρσα θα κέρδιζε 150 ευρώ. Ο οδηγός ταξί τώρα φεύγει και ο πρωταγωνιστής μας συνεχίζει για την δουλειά του, όμως λίγα μέτρα πιο κάτω βγάζει μέσα από τον χαρτοφύλακα του ένα t-shirt, βγάζει το σακάκι του και το πουκάμισο του και φοράει το t-shirt. Εκείνη την στιγμή έρχεται ο μοτοσικλετιστής ο οποίος προ ολίγου του είχε κλέψει το πορτοφόλι, ο πρωταγωνιστής μας ανεβαίνει συνοδηγός στην μοτοσικλέτα και φεύγουν μαζί. Ο οδηγός ταξί δεν συνειδητοποίησε πως έπεσε θύμα πλεκτάνης και έτσι πηγαίνει προς το υποτιθέμενο σπίτι του πρωταγωνιστή μας.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *