Ένας ήσυχος πρωινός καφές πριν την δουλειά

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Λέκκα Ερωφίλη

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Σχεδόν κάθε πρωί πριν πάει στην δουλειά του, ένας νεαρός άντρας πίνει ένα καφέ σε μια πλατεία του κέντρου. Έχει διάφορα προβλήματα που τον απασχολούν και τον εμποδίζουν να πιει ήσυχος τον καφέ του, όμως χωρίς να το ξέρει ένας απρόσμενος «φύλακας άγγελος» βρίσκεται στο πλευρό του.

Περίληψη

Πρωί, σε μια πλατεία του κέντρου – γεμάτη κόσμο. Ανάμεσα στο πολύβουο, πολύχρωμο και πολυπρόσωπο χάος, ο «Α» και ο «Β». Δυο νέοι άντρες από διαφορετικές χώρες – ξένοι στην χώρα που βρίσκονται τώρα. Ο «Α» έχει καρφώσει επίμονα το βλέμμα του λίγα μέτρα πιο ‘κει, σε ένα καφέ και κοιτάζει κάποιον που κάθεται και πίνει τον καφέ του μαζί με έναν ηλικιωμένο άντρα. Ποιος είναι αυτός; – σχεδόν μια ηλικία με τον «Α» που κάθε πρωί πίνει τον καφέ του στην πλατεία πριν την δουλειά; Ποιοι είναι οι άλλοι που κάποιες φορές κάθονται μαζί του; Τι του συμβαίνει; Ο «Α» φαίνεται να γνωρίζει όλα όσα αφορούν τον άντρα στο καφέ. Άραγε γιατί; Όμως ο «Β» που «παλεύει» να μιλήσει μαζί του δεν «φτάνει» να αναρωτηθεί ουσιαστικά «γιατί» και δεν «πιάνει» αυτό που πρόκειται να γίνει.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Να πω μια ωραία μικρή ιστορία – βασική μου πρόθεση. Όσο για τους άξονες που στηρίζουν την ιστορία μου, αυτοί είναι κυρίως 3 και αναφέρονται α) στην επίδραση που έχει η έκθεση μιας ανθρώπινης ψυχής στον πόνο, την στέρηση και την εξαθλίωση, β) το «τυχαίο;» που κάποτε ορίζει τις καταστάσεις και γ) τις «στενές σχέσεις» που κάποιοι έχουν μεταξύ τους ακόμα και εν αγνοία τους.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.