P.R.

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Χριστοφορίδου Στυλιανή

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 1 3' Μυθοπλασία κοινωνικό

Σύνοψη

Παρακολουθούμε μία καθημερινή μέρα ενός φοιτητή, του Φώτη. Ο Φώτης είναι πολύ κοινωνικός και πολύ συμπαθής σε όλους γιατί είναι πάντα καλοσυνάτος και καλοπροαίρετος. Έχει να πει κάτι καλό για όλους, τους συμπαραστέκεται στα δύσκολα και τους δίνει θάρρος. Ποιος είναι όμως ο Φώτης; Μία σκηνή αρκεί για να ξεκαθαρίσει το τοπίο…

Περίληψη

Ο άνθρωπος όντας κοινωνικό ον έχει πάντα την ανάγκη να γίνεται αποδεκτός από τον κύκλο του. Σε αυτή την διαδικασία μπαίνει και ο Φώτης, φοιτητής. Περνάει πολλές ώρες στην σχολή του προσπαθώντας να γνωρίσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί. Έχει κερδίσει την συμπάθεια των συμφοιτητών του, αλλά όλη αυτή η ενέργεια που ξοδεύει για αυτόν τον σκοπό φαίνεται στο τέλος ότι κάθε άλλο παρά αθώα είναι. Ο Φώτης θέλει να κατέβει στις εκλογές. Έχει ηγετικές αξιώσεις και ξέρει πως εισιτήριο για την επιτυχία του είναι η γνώμη των άλλων γι' αυτόν. Για την διαμόρφωση της εικόνας του λοιπόν μαθαίνει να ελίσσεται και να προσαρμόζεται πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η εικόνα, τα λόγια, ο άνθρωπος μπορεί πολύ εύκολα να παραπλανήσει τους άλλους. Τρόπος για να είμαστε σίγουροι για την ειληκρίνεια των γύρων μας δεν υπάρχει, εκτός και αν μία κάμερα και ένα μικρόφωνο τους παρακολουθεί όλη μέρα, όπως γίνεται και στην ιστορία μας. Μόνο αν δεις συνολικά τα πράγματα μπορείς να καταλήξεις σε ασφαλή αποτελέσματα. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς στις τελευταίες σκηνές. Πάντως καμιά φορά υπάρχουν πράγματατα τα οποία πρέπει να μας πονηρεύουν, όπως είναι εδώ η υπερβολική καλοσύνη. Κανένα κλειδί δεν ανοίγει όλες τις πόρτες, εκτός αν είσαι κλειδαράς ή... διαρρήκτης.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *