Ακινησία

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Ασμενιάδου-Φωκά Ιωάννα

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ο Κώστας, πενηντάρης μικροαστός, βρίσκεται ακινητοποιημένος στους μποτιλιαρισμένους δρόμους της Αθήνας. Καπνίζει, κορνάρει και βρίζει. Επιδεικτικά αγνοεί το ασθενοφόρο που προσπαθεί να περάσει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα. Γιατί είναι μάγκας και αυτά τα κόλπα σ’ αυτόν δεν περνάνε. Ούτε φαντάζεται, όμως, ποιός πεθαίνει μέσα στο ασθενοφόρο.

Περίληψη

Κίνηση στην Αθήνα παντού. Οι δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι. Ο Κώστας, πενηντάρης μικροαστός, βρίσκεται ακινητοποιημένος σε κάποιον κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Πίσω του, ένα αθενοφόρο προσπαθεί να περάσει, με την σειρήνα του να ουρλιάζει. Κάποιοι οδηγοί προσπαθούν να του ανοίξουν πέρασμα. Μέσα στο ασθενοφόρο, ο νοσοκόμος παλεύει να κρατήσει στη ζωή ένα εικοσάχρονο αγόρι που τραυματίστηκε σε τροχαίο. Ο Κώστας αγνοεί επιδεικτικά το ασθενοφόρο και του κλείνει το δρόμο. Βρίζεται με τον διπλανό οδηγό. Γιατί είναι μάγκας και αυτά τα κόλπα σ’ αυτόν δεν περνάνε. Στο ασθενοφόρο, ο νοσοκόμος κάνει ενέσεις, τεχνητές αναπνοές, αλλά εις μάτην. Το αγόρι πεθαίνει. Ο οδηγός του ασθενοφόρου κλείνει την σειρήνα και η ξαφνική ησυχία είναι εκκωφαντική. Εξω στο δρόμο, ο Κώστας και οι άλλοι οδηγοί κοιτούν παραξενεμένοι. Η σειρήνα δεν χρειάζεται πιά. Ο γυιός του Κώστα πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η μισή ιστορία μου συνέβει. Ο κλασσικός ελληνάρας μάγκας που προσπερνάει από την βοηθητική δεξιά λωρίδα ακούγοντας λαϊκά στη διαπασών και αδειάζει τα αποτσίγαρα του τασακιού του στο δρόμο, αρνήθηκε να κάνει στην άκρη να περάσει το ασθενοφόρο. Του το είπαμε δυό-τρεις διπλανοί οδηγοί, αλλά αυτός τίποτα. Αφού δεν περνάει αυτός πρώτος, δεν θα περάσει κανείς. Ως τυπική ελληνίδα και εγώ, μουρμούρισα μέσα απ’ τα δόντια μου τον κατάλληλο χαρακτηρισμό, συμπληρώνοντας με μία κατάρα του τύπου «μακάρι να πεθαίνει ο γυιός σου μέσα, βλάκα». Αν και ντράπηκα για την σκέψη, η ιστορία μου αρέσει.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2

Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *


Τάσος

27/9/2015 3:22:00 μμ

Ενδιαφέρουσα ιστορία.