Η ΚΟΥΡΣΑ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΝΑΡΔΟΥ ΙΖΑΜΠΕΛΑ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Ο Στέφανος είναι ένας μοναχικός οδηγός ταξί, που κάνει συνήθως βραδινή βάρδια στην Αθήνα. Μιλάει στο αμάξι του που αποτελεί την παρέα του και απολαμβάνει την γνωριμία με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους που μπαίνουν μέσα στο ταξί του. Bλέπουμε τους τρεις πρώτους πελάτες της αποψινής βάρδιας και ακούμε τις ιστορίες που διηγούνται. Αλλά όπως αποδεικνύεται στο τέλος, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Περίληψη

Ο Στέφανος είναι ένας οδηγός ταξί, που κάνει συνήθως βραδινή βάρδια στην Αθήνα. Ξεκινάει την βραδινή βάρδια μιλώντας στο αμάξι του που αποτελεί την παρέα του και βάζοντας τζαζ μουσική στο ραδιόφωνο. Η βραδιά του είναι γεμάτη από πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Μια κοπέλα-που συστήνεται ως στέλεχος εταιρείας που διοργανώνει εκδηλώσεις με προορισμό ένα κεντρικό μπαράκι του Κολωνακίου, τον Έλληνα πρωταθλητή στην κολύμβηση που ζητάει να τον αφήσει έξω από το μπουζουξίδικο «Αμαρτία» και μια πολύ φιλότεχνη μεσήλικη κυρία που ζητάει να την αφήσει στο σπίτι της όπως λέει. Ο Στέφανος τους πιάνει κουβέντα με άνεση και αυτοί ανταποκρίνονται Όπως αποδεικνύεται όταν τους αφήνει στους προορισμούς τους, και οι τρεις είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είπαν κατά τη διάρκεια της κούρσας. Λένε την ιστορία τους όπως θα ήθελαν ίσως να είναι. Γιατί; Από ντροπή; Από ανάγκη να εξωραϊσουν την πραγματικότητα; Να της ξεφύγουν; Από επιθυμία να φανούν διαφορετικοί μπροστά σε έναν άγνωστο και να αποδράσουν για λίγο παίζοντας έναν τελείως διαφορετικό ρόλο; Για κάποιους ίσως να είναι απλά ένα παιχνίδι, ενώ για άλλους μια μάσκα αναγκαία για την επιβίωση. Ότι κι αν συμβαίνει, η αλήθεια και το ψέμα παίζουν κρυφτό στο ταξί του Στέφανου.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.