Συνέντευξη εργασίας

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Παρασχούδη Μαρία

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Job interview
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία φιλοσοφία

Σύνοψη

Η ιστορία ξεκινάει με τον ήρωα, ο οποίος ενώ πηγαίνει σε μία συνέντευξη εργασίας, πέφτει μέσα σε μία λακκούβα και βρέχεται. Από ΄κει και πέρα βλέπουμε τον ήρωα να αντιδράει με τρεις διαφορετικές συμπεριφορές, με τρεις διαφορετικές εξελίξεις και τρία διαοφορετικά αποτελέσματα. (Μέσω rewind). Σαφώς, η ιστορία έχει σκοπό να μας δείξει πόσο πολύ επηρεάζουν οι σκέψεις και οι πράξεις μας τη ζωή μας.

Περίληψη

Ο σκοπός της ιστορίας είναι να μας δείξει πόσο πολύ επηρεάζουν οι σκέψεις μας τις πράξεις μας και οι πράξεις μας τη συμπεριφορά μας και η συμπεριφορά μας τη ζωή μας γενικότερα. Η ιστορία θα λαμβάνει χώρα ένα βροχερό πρωινό. Ο ήρωας θα πηγαίνει σε μία συνέντευξη για εργασία, γι’ αυτό και θα είναι καλά ντυμένος και θα κρατάει χαρτοφύλακα. Ξαφνικά, ενώ περπατάει, θα πέφτει μέσα σε μία λακκούβα με νερό. Την πρώτη φορά θα είναι πολύ θυμωμένος, θα βρίζει κλπ. Ξαφνικά η εικόνα θα παγώνει. Με ένα rewind το σκηνικό θα γυρνάει πίσω. Η ιστορία θα είναι ξανά από την αρχή. Θα προχωράει και θα πέφτει στη λακκούβα. Αυτή τη φορά ο ήρωας (πάντα ο ίδιος) θα συμπεριφέρεται ως «καημένος» και «θύμα». Μετέπειτα, θα παγώνει η εικόνα. Ξανά με rewind η ιστορία από την αρχή. Ξανά ο ήρωας. Προχωράει, πέφτει στη λακκούβα. Όμως αυτή τη φορά ο ήρωας είναι ανέμελος και αισιόδοξος. Η ιστορία θα κλείνει με μία ατάκα όπως «Οι σκέψεις μας καθορίζουν τις πράξεις μας και οι πράξεις μας, τη ζωή μας. Διάλεξε τη ζωή σου!» ή το γνωστό και τετριμμένο: «Προσέξτε τις σκέψεις σας, γίνονται λέξεις. Προσέξτε τις λέξεις σας, γίνονται πράξεις. Προσέξτε τις πράξεις σας, γίνονται συνήθειες. Προσέξτε τις συνήθειές σας, γίνονται χαρακτήρας. Προσέξτε το χαρακτήρα σας, γίνεται πεπρωμένο.».

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η πρόθεση μου είναι ακριβώς αυτή που περιγράφετα και επάνω. Επειδή έχω βαρεθεί αυτόν τον ωχαδερφισμό που επικρατεί, θα ήθελα να δείξω στον κόσμο πόσο σχετικά είναι όλα και πόσο πολύ εξαρτάται η ζωή μας από εμάς τους ίδιους. Οι κακοτυχίες δε θα σταματήσουν ποτέ να έρχονται. Το θέμα είναι με ποιο τρόπο τις αντιμετωπίζουμε εμείς. Και από το πώς τις αντιμετωπίζουμε, διαμορφώνουμε και τη ζωή μας. Όλα (αν όχι όλα, τουλάχιστον τα περισσότερα) εξαρτώνται από εμάς τους ίδιους.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *