Ημιδιαμονή

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Νικολοβιένης Θεόδουλος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Η τυχαία παρατήρηση ενός ζευγαριού κατά την έξοδο του από ξενοδοχείο ημιδιαμονής από τον παύλο γεννάει μία ιδέα στο μυαλό του, που μπορεί να τον ωφελήσει οικονομικά. Αμέσως μπαίνει σε δράση.

Περίληψη

Ο Παύλος κολλημένος στην κίνηση με το όχημα του και ενώ ανακοινώνει στον φίλο του την απόλυση του από την δουλειά, παρατηρεί ένα ζευγάρι που βγαίνει από ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Άμεσα το μυαλό του σκαρφίζετε μία παράξενη ιδέα με σκοπό το οικονομικό όφελος . Ακολουθεί το ζευγάρι ώστε να μάθει τον τόπο κατοικίας της γυναίκας. Το μέσο για να κάνει πράξη το σχέδιο του είναι μία φωτογραφική μηχανή Polaroid. H φωτογραφία αποτελεί και κρυφό πάθος του παύλου αλλά χωρίς να έχει αφοσιωθεί ποτέ πραγματικά στο αντικείμενο. Πάντα περίμενε κάποιον να τον ενθαρρύνει αληθινά.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Πολλές φορές βρισκόμαστε σε αδιέξοδες καταστάσεις στη ζωή μας και ενώ η λύση είναι εύκολη για να βγούμε από το αδιέξοδο, εμείς επιλέγουμε το λάθος τρόπο δράσης που μας οδηγεί σε φαύλους κύκλους χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο ήρωας μας έχει το πάθος που είναι η φωτογραφία. Άτολμος καθώς είναι το πάθος του χάνεται στη λήθη. Στη ιστορία μας όμως το χρησιμοποιεί για λάθος ενέργειες με απογοητευτικά αποτελέσματα. Θεωρεί ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με το πάθος του σε πιό επαγγελματικό επίπεδο γιατί δεν έχει αρκετό ταλέντο. Εξ ου και το ότι χρησιμοποιεί μιά φωτογραφική μηχανή polaroid και όχι μία επαγγελματική μηχανή. Το βασικό ερώτημα της ιστορίας μας είναι αν θα αλλάξει την ιδέα που έχει για τον εαυτό του ο παύλος και θα σταματήσει τις παλινωδίες. Αν θα θελήσει να ακολουθήσει τον όνειρό του που θα είναι ένα διαβατήριο για τον κόσμο που πραγματικά ονειρεύεται.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *