Η ΑΛΥΣΙΔΑ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
THE CHAIN
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 3 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό Δράμα

Σύνοψη

Ένας ηλικιωμένος (70) μεγαλώνει τα ορφανά του εγγόνια (15), προσφέροντας αγάπη και προστασία με ένα σπάνιο και εντελώς κατακριτέο τρόπο.

Περίληψη

Δύο τροφαντές κουτσομπόλες (γύρω στα 50), μας φανερώνουν απλοϊκά το «γολγοθά» που πέρασε και συνεχίζει να περνά ο ηλικιωμένος πρωταγωνιστής μας. «Μετρώντας» τα τελευταία λεπτά της ζωής του, προσπαθεί να «επουλώσει» την πληγή που έχει προκαλέσει ο ίδιος στη μικρή εγγονή του. Λίγα λεπτά αργότερα, ξεψυχά στην καρέκλα του και δίνει την ευκαιρία στα μικρά του εγγόνια να ανακαλύψουν κάτι νέο, κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτά. Η γνωριμία, δεν έχει την επιθυμητή κατάληξη και επιστρέφουν στην αρχική τους κατάσταση, πιστεύοντας πως μέσα εκεί εσωκλείεται όλη τους η ευτυχία.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η υπερβολική αγάπη και η προστασία, αρκετές φορές εγκυμονούν κινδύνους. Μέσα από αυτό το ολιγόλεπτο σενάριο προσπαθώ να «αγγίξω» μερικές πτυχές της ζωής μας. Ο φόβος από κάτι σπάνιο, κάτι τυχαίο που μας έχει συμβεί μία φορά, μάς κάνει να «θωρακίζουμε» τους εαυτούς μας. Χάνουμε και ξεχνάμε τις χαρές της ζωής, ζώντας συνεχώς με αυτή τη φοβία. Ο χρόνος μάς προσπερνά με αμίληκτους ρυθμούς και δε στρέφει ούτε το βλέμμα του πίσω. Αν περάσεις όλη σου την παιδική ηλικία χωρίς παιχνίδι, χωρίς γέλιο, χωρίς ξεγνοιασιά, τι θα θυμάσαι όταν μεγαλώσεις; Τέλος, η δύναμη της συνήθειας δύσκολα υπερνικάται.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *