Αντιθέσεις

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Πατράλη Κυριακή

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Contrasts
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 3 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό μήνυμα

Σύνοψη

Το κείμενο παρουσιάζει τις σκέψεις και τα συναισθήματα μιας κοπέλας, μπροστά σε μια «ανεπιθύμητη» -για τους άλλους- εγκυμοσύνη.

Περίληψη

Η Άννα μαθαίνει πως είναι έγκυος και είναι πολύ ευτυχισμένη με αυτό που της συνέβη. Ο περίγυρός της, όμως, δεν έχει την ίδια άποψη και δε συμμερίζεται τη χαρά της. Τη γεμίζει σκέψεις και ανησυχίες στην προσπάθειά του να την προστατέψει. Τελευταία της ελπίδα αποτελεί ο φίλος της και πατέρας αυτού του παιδιού. Δυστυχώς, ο Μάρκος δεν επιβεβαιώνει αυτή την ελπίδα. Η κουβέντα τους είναι αρκετά έντονη και έχει άσχημη κατάληξη. Η Άννα τελικά δε γίνεται μανούλα… Μέσα από αυτό το κείμενο φαίνονται και οι δύο πλευρές του νομίσματος. Από την μια πλευρά η χαρά για τον ερχομό του παιδιού και από την άλλη οι αμφιβολίες και ο αρνητισμός του κοινωνικού περίγυρου, που καταλήγουν τελικά να δηλητηριάσουν το πιο όμορφο συναίσθημα. Αλλά και να σημαδέψουν την κοπέλα για το υπόλοιπο της ζωής της. Το κείμενο είναι εμπνευσμένο από ένα δικό μου αυτοτελές κείμενο με τίτλο «Η πτώση ενός μικρού αγγέλου»

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το σενάριο αυτό αποτελεί προσαρμογή ενός αυτοτελούς κειμένου μου με τίτλο "Η πτώση ενός μικρού αγγέλου", το οποίο έχει δημοσιευθεί στο προσωπικό μου blog http://thesadstoriesofafairy.blogspot.com Πρόκειται για τις σκέψεις και τα συναισθήματα που "γεννιούνται" σε μια κοπέλα μόλις αντιλαμβάνεται ότι είναι έγκυος, καθώς επίσης και τις αντιδράσεις του οικογενειακού και φιλικού της περιβάλλοντος, οι οποίες καθορίζουν και την πορεία αυτής της εγκυμοσύνης. Στο σενάριο αυτό δίνεται βάση στα συναισθήματα της κοπέλας κι όχι τόσο στα συναισθήματα του συντρόφου της. Κι ο λόγος είναι ότι ένα αγόρι θα "ξεπεράσει" μια έκτρωση. Η κοπέλα, όμως, δεν θα το καταφέρει ποτέ αυτό. Πάντα θα σκέφτεται ότι έχει χάσει ένα παιδί. Γιατί είναι έτσι από τη φύση της η γυναίκα. Γιατί από τη στιγμή που ένα τεστ θα επιβεβαιώσει ότι είναι έγκυος, από εκείνη τη στιγμή είναι μανούλα...


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *