Η φούστα

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Βασιλοπούλου Αμαλία

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2008 4 5' Μυθοπλασία Μαύρη Κωμωδία

Σύνοψη

Η Μαρία-Δανάη είναι μεγαλοστέλεχος διαφημιστικής εταιρίας. Ένα νέο της φλερτ, ο Φίλιππος, της προτείνει να βγουν. Η Μαρία-Δανάη σπεύδει να φορέσει τη γουρλίδικη θεόστενη λευκή pencil φούστα της για να τον εντυπωσιάσει. Για κακή της τύχη, δεν της μπαίνει η φούστα και υποβάλλεται σε ακραία δίαιτα πείνας προκειμένου να τα καταφέρει. Και όταν τελικά τα καταφέρνει να μπει στην περιβόητη λευκή φούστα και ενώ οδεύει στο ραντεβού της με τον Φίλιππο, πέφτει σε μια λακκούβα και βρίσκει άδοξο θάνατο.

Περίληψη

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια διαφημιστική εταιρία και συγκεκριμένα στο δημιουργικό τμήμα. Η Μαρία-Δανάη, δημιουργική διευθύντρια της εταιρίας εισβάλλει στο χώρο ενώ οι υφιστάμενοί της βρίσκονται ήδη εκεί. Είναι πολύ κοκέτα και αεράτη. Με το που μπαίνει στο γραφείο της, αρχίζει μια κουτσομπολίστικη κουβέντα με τη φίλη της στο τηλέφωνο, όταν συνειδητοποιεί πως ο Φίλιππος, ένας άντρας που την ενδιαφέρει ιδιαίτερα, της έστειλε e-mail προκειμένου να συναντηθούν. Γεμάτη χαρά και αγωνία, η Μαρία-Δανάη αποδέχεται την πρόσκληση. Ήδη ξέρει τι θα φορέσει: την αγαπημένη της άσπρη φούστα, που την έχει για γούρι σε κάθε πρώτο ραντεβού. Πηγαίνοντας στο σπίτι της, τη δοκιμάζει. Αλά δυστυχώς, έχει βάλει κάποια κιλάκια και δεν της μπαίνει. Η απελπισία της δεν περιγράφεται. Τελικά βρίσκει μια δίαιτα-αστραπή από μια φίλη της και αναβάλλει το ραντεβού της με τον Φίλιππο για 5 μέρες μετά, με την ελπίδα ότι θα έχει χάσει τα καταραμένα κιλάκια. Μπαίνει λοιπόν σε μια διαδικασία τρελής δίαιτας. Οι μέρες περνούν και τελικά φτάνει στην πέμπτη μέρα. Η φούστα, προς μεγάλη της χαρά της μπαίνει! Το ραντεβού με το Φίλιππο κανονίζεται για το ίδιο βράδι. Καθώς λοιπόν η Μαρία-Δανάη περπατά στον δρόμο και πηγαίνει προς το σημείο συνάντησης με τον Φίλιππο, είναι τόσο συνεπαρμένη από τη χαρά της για τη φούστα της, ώστε δεν βλέπει τα έργα που γίνονται στο δρόμο και τελικά πέφτει σε μια τεράστια και πολύ βαθιά λακούβα. Κι έτσι βρίσκει άδοξο τέλος.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.