Αναμονή

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Κάρλος Σεραφείμ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 2 2' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Ένα ζευγάρι κάθεται και συζητά σε ένα καφέ. Είναι μια καλοκαιρινή, ήσυχη μέρα. Φαίνεται πως αναμένουν κάτι. Όλα κυλούν φυσιολογικά, αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός, ότι εκείνη η μέρα είναι η τελευταία της ζωής τους…

Περίληψη

Καλοκαίρι, ένα ζευγάρι καλοντυμένο κάθεται και πίνει καφέ. Ο άντρας διαβάζει αμέριμνος εφημερίδα, η γυναίκα κουνά νευρικά το πόδι της και καπνίζει τσιγάρο. Κάτι φαίνεται να την απασχολεί. Κοιτάζει το ρολόι της. Πίσω τους δύο τύποι παίζουν τάβλι. Η γυναίκα, νευρικά, προσπαθεί να ανοίξει κάποια θέματα, έστω της καθημερινότητας, για να συζητήσει με τον άντρα, όπως αν του έδωσαν αύξηση, καθώς και για τις διακοπές. Οι απαντήσεις και γενικότερα η αντίδραση του άντρα είναι αμέριμνες, αδιάφορες, φαίνεται ότι μπροστά σε αυτό που αναμένουν δεν έχει τίποτα σημασία - παρά μόνο η εφημερίδα του - !. Ενδιαφέρον δείχνει μόνο όταν μαθαίνει από τη γυναίκα, ότι η Νίκη, η κόρη τους, δεν καθάρισε το δωμάτιό της. Τότε είναι που αφήνει την εφημερίδα στο τραπέζι και ρωτά το λόγο. «Δεν έχει νόημα, αφού αύριο δεν θα υπάρχουμε», του μεταφέρει την απάντηση της κόρης η γυναίκα. Ο άντρας αντιδρά με μια πικρή ευχαρίστηση και χαμόγελο, διότι η κόρη τους αρχίζει να αντιλαμβάνεται τα πράγματα, ενώ η γυναίκα σχολιάζει ειρωνικά τη στιγμή που συμβαίνει αυτό. Και καπνίζει το τσιγάρο της. Τώρα το ζευγάρι κοιτάζει αμήχανα το κενό, πίσω εξακολουθούν να παίζουν τάβλι. Τώρα και οι δύο κοιτάζουν το ρολόι τους. Τα πρόσωπά τους, αφού είδαν την ώρα, σκοτεινιάζουν . . Σημειώνεται απότομα και για ελάχιστα δευτερόλεπτα μία εκτυφλωτική λάμψη, συνοδευόμενη από έναν παράξενο, εκκωφαντικό θόρυβο. Και ξαφνικά σκοτάδι.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου



Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.