Συνεργάτες

Χαντζής Αλέξανδρος (Σκηνοθέτης)

alexandros_kaleidoskopio@yahoo.gr

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1985. Σπουδάζει στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Καλειδοσκόπιο».

Σκηνοθεσία

Το 2007 δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη στην performance «Η Τελευταία Εμφάνιση της Πυθίας» του Ρένου Χαραλαμπίδη και συν-σκηνοθέτησε με τον Γιάννη Γουλέ την θεατρική παράσταση «Έλληνας Είμαι και Φαίνομαι, Remix», σε κείμενο του τελευταίου. Το 2004 σκηνοθέτησε την μικρού μήκους ταινία «Πληγή Από Κάτω» και το 2007 το μεγάλου μήκους ντοκυμαντέρ «Σαν μια μπόρα», σε σενάρια του ίδιου.

Παραγωγή

 Δούλεψε στις ταινίες «Αγνά Νιάτα» του Έκτορα Λυγίζου, «Είναι ο Θεός Μάγειρας;» του Στέργιου Νιζύρη, «Η Καρδιά του Κτήνους» του Ρένου Χαραλαμπίδη και «Διόρθωση» του Θάνου Αναστόπουλου.

Θέατρο

Από το 2004 έως το 2006 δούλεψε ως βοηθός σκηνογράφου της Μαγιούς Τρικεριώτη και συνεργάστηκε με το Θέατρο Αμόρε, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, τους θεατρικούς οργανισμούς «Σαλτιμπάγκοι» και «Persona», το Απλό Θέατρο του Αντώνη Αντύπα και το Φεστιβάλ Αθηνών. Το 2007 έκανε τα σκηνικά για μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ανακατωσάρια» του Δήμου Γρεβενών.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής – αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο των Αλλαγών με καθηγητή τον Κώστα Φιλίππογλου.


Φιλμογραφία

2004    Πληγή Από Κάτω (μυθοπλασίας μικρού μήκους)
2007    Σαν μια μπόρα (ντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους)
2009    Κατάληψη