166

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Ρεθεμνια Ελισα

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 4 5' Μυθοπλασία περιπετειωδες δραμα

Σύνοψη

Η Ερση, μια νέα κοπέλα από την επαρχία, έρχεται στην Αθηνά για πρώτη φορά, φέρνοντας μαζί το πορτοκαλί της αυτοκινητάκι και τις καλές της προθέσεις. Εκατόν εξήντα έξι μέρες αργότερα, η Ερση έχει προσαρμοστεί στους δρόμους της Αθήνας με έναν τρόπο που θα αφήσει κυριολεκτικά άφωνο τον Νικίτα, τον συμπολίτη της με το ορμητικό τζιπ και το βρόμικο στόμα.

Περίληψη

Ενα ηλιόλουστο μεσημέρι του Σεπτεμβρίου, η Ερση, ένα κορίτσι στα 22 που μόλις έχει έρθει απο την επαρχια, ξεκινα για τη δουλεια της. Το γατακι της εχει χωθει αναμεσα στις ροδες του αυτοκινητου της, ομως η Ερση το δελεαζει με ενα κομματι ζαμπον, το βουταει και το αφηνει στον κηπο. Η Ερση βγαινει στην παραλιακη. Ενα τζιπ την προσπερνα ορμητικα απο δεξια κορναροντας δυνατα. Το τζιπ σταματα σε ενα περιπτερο. Ο Νικητας, ενας σαρανταπενταρης, κατεβαινει να αγορασει τσιγαρα. Το αδειο πακετο εκσφενδονιζεται στο δρομο πριν τον τζιπ ξαναξεκινησει. Η Ερση πλησιαζει σε ενα φαναρι που αλλαζει απο πρασινο σε πορτοκαλι. Ο Νικητας ειναι παλι πισω της. Η Ερση σταματα, ο Νικητας φρεναρει αποτομα. Ερχεται διπλα της, κατεβαζει το παραθυρο και την βριζει. Ο Νικητας φτανει εξω απο το σχολειο και παιρνει την κορη του. Η Ερση πεφτει σε μποτιλιαρισμα. Ενα ασθενοφορο προσπαθει να ανοιξει δρομο. Η Ερση στριμωχνεται στην αριστερη λωριδα για να αφησει το ασθενοφορο να περασει, οταν ομως προσπαθει να ξαναμπει στη λωριδα της, το τζιπ του Νικητα της κοβει το δρομο και ο Νικητας την βριζει χυδαια. Το ιδιο κανουν και οσοι τον ακολουθουν. Εκατον εξηντα εξι μερες αργοτερα, ενα βροχερο βραδυ του Φλεβαρη, η Ερση βγαινει απο το σπιτι της. Ο γατος προσπαθει να την ακολουθησει αλλα η Ερση δεν τον αφηνει να βγει εξω. Ο Νικητας αφηνει την κορη του στο φροντιστηριο και ξεκινα. Μετα απο λιγο το παιδι τον παιρνει τηλεφωνο οτι ο καθηγητης ειναι αρρωστος και δεν θα γινει μαθημα. Ο Νικητας επιχειρει αναστροφη και στην προσπαθεια του να αποφυγει ενα λεωφορειο, πεφτει πανω σε ενα δενδρο. Βγαινει απο το τζιπ αλλα σωριαζεται κατω. Οταν ερχεται η τροχαια, ο Νικητας εχει ακομα τις αισθησεις του ομως δεν μπορει να μιλησει. Το αιματωμα στον εγκεφαλο του ειναι στο κεντρο ελεγχου της ομιλιας. Περιμενουν ολοι με ανυπομονησια το ασθενοφορο. Το ασθενοφορο προσπαθει να ανοιξει δρομο. Πλησιαζει στο φαναρι αλλα μπροστα ειναι ενα μικρο πορτοκαλι αυτοκινητο που δεν κουνιεται. Ενα αδειο πακετο τσιγαρα εκσφενδονιζεται απο το παραθυρο. Μεσα, η Ερση αναβει τσιγαρο, και περιμενει το φαναρι. Το ασθενοφορο εχει χαλασει τον κοσμο με τη σειρηνα του. Η Ερση βαζει τα ακουστικα στα αυτια και τραγουδα δυνατα “κλαιω γιατι σε ξεχασα...” Εξω απο το φροντιστηριο, το κοριτσακι του Νικητα περιμενει στη βροχη. Κοιταζει με βουρκωμενα ματια το δρομο.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Ποτε στην εξελικτικη του ιστορια ο ανθρωπος δεν συμβιωσε με πεντε εκατομυρια αλλους ανθρωπους, με αποτελεσμα ο εγκεφαλος μας να μην μπορει να συγκρατησει τοσες φυσιογνωμιες. Αυτο μας δημιουργει την ψευδαισθηση οτι καθε συμπολιτη μας τον συνανταμε μονο μια φορα. Συμπεριφερομαστε με βαρβαροτητα και εκπαιδευουμε τους νεοφερτους στη δικη μας αδιαφορια, πιστευοντας οτι δεν θα ερθουμε ποτε αντιμετωποι με τις συνεπειες των πραξεων μας. Ομως ζωη σε αυτον τον πλανητη δεν θα υπηρχε διχως συμπτωσεις. Αυτο που κανουμε σε εναν αγωστο, καποια στιγμη μπορει να το βρουμε, κυριολεκτικα, μπροστα μας.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.