Μην πετάξεις τίποτα

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Πίσια Μαίρη

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
keep it all
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 4 5' Μυθοπλασία Ερωτική κομεντί

Σύνοψη

Σύνοψη: Μια νεαρή γυναίκα, η Κατερίνα, προσπαθεί να αποκοπεί από τη σχέση που αποτελεί γι’ αυτήν πια παρελθόν, αλλά εξακολουθεί να την πονά. Το πεπρωμένο της όμως φέρνει στο δρόμο της έναν άλλον άντρα, το Μάνο, που- διασώζοντας κυριολεκτικά το παρελθόν της- καταφέρνει να της δείξει πως ό,τι μας πληγώνει είναι μια ευκαιρία να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να ξαναρχίσουμε από την αρχή.

Περίληψη

Περίληψη: Η Κατερίνα βλέποντας τα σχέδιά της για γάμο και οικογένεια να ανατρέπονται, αποφασίζει να βγει από μια σχέση που την πλήγωσε, διαγράφοντας από τη ζωή της όπως νομίζει τον παρ’ ολίγον άντρα της αλλά και ό,τι τη δένει μαζί του. Κλείνει σε ένα μπουκάλι το τελευταίο του γράμμα και τη βέρα που της είχε επιστρέψει και τα πετάει στη θάλασσα. Αυτό βουλιάζοντας καταλήγει στα πόδια ενός ανυποψίαστου εραστή της ποίησης και του θαλάσσιου βυθού, του Μάνου, στα μάτια του οποίου φαντάζει σαν απρόσμενος θησαυρός. Πόσα κοινά με την Κατερίνα δε θα ανακαλύψει ο Μάνος διαβάζοντας αυτό το περίεργο μήνυμα! Ο χαμένος του έρωτας για τη Δανάη θα ζωντανέψει τις αναμνήσεις και θα τον κάνει να νιώσει τον πόνο της ηρωίδας. Μια τυχαία συνάντησή τους στο μπαρ θα πείσει την Κατερίνα πως πετώντας το παρελθόν είναι σαν να διαγράφει ένα κομμάτι από τον ίδιο της τον εαυτό, θα τη μάθει να αγαπάει και να δέχεται κάθε γεύση της ζωής, ακόμα κι αν αυτή είναι πικρή. Θα καταλάβει πως παρελθόν, παρόν και μέλλον αποτελούν μια αλυσίδα ύπαρξης, μια κλίμακα γνώσης που μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην ευτυχία.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου: Μια ευαίσθητη ρομαντική ιστορία που στοχεύει να αποδείξει πως ο άνθρωπος δε γλιτώνει ποτέ από όσα κουβαλάει μέσα του, αν δε λυτρωθεί βιώνοντάς τα έτσι ώστε ο κύκλος τους να κλείσει κι εκείνος έτοιμος πια να γυρίσει σελίδα στη ζωή του. Άλλωστε, δε θα ήταν ποτέ ο εαυτός του, αν δεν είχε ζήσει όσα έζησε, αν δεν είχε πονέσει, αν δεν είχε λαθέψει, αν δεν είχε αγαπήσει όσα αγάπησε .


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *