Η αναλογία

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Χαρίτος Κώστας

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 1 5' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Το ασφαλιστικό πρόβλημα της Ελλάδας, αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση με έναν ριζικό τρόπο. Κάθε εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να μοιράζεται τη στέγη του και το εισόδημά του με έναν συνταξιούχο. Πόσο εύκολη μπορεί να είναι αυτή η συμβίωση; Και αν δεν αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα, πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει;

Περίληψη

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πληρωμή των συντάξεων. Έτσι κάθε εργαζόμενος, χωρίς οικογένεια, πρέπει να μοιράζεται τη στέγη και το εισόδημά του με έναν συνταξιούχο. Ο Ντίνος και ο κυρ-Παναγιώτης, εργαζόμενος και συνταξιούχος αντίστοιχα, συμβιώνουν και προσπαθούν να επιλύσουν ένα από τα συχνά προβλήματα που αναδύονται, λόγω της διαφοράς ηλικίας. Ποιος θα έχει τον έλεγχο της τηλεόρασης στις εννιά το βράδυ; Ο Ντίνος που περιμένει την Αντωνία για να δουν μαζί μια ταινία ή ο κυρ-Παναγιώτης που αδημονεί για το ντοκιμαντέρ με την πρώτη δραματική παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου; Η μάχη δίνεται στο σαλόνι του μικρού τους διαμερίσματος, όπου ο καθένας χρησιμοποιεί τα δικά του όπλα. Λίγο πριν ο νικητής αποχωρήσει με το τρόπαιό του, ένας αναπάντεχος επισκέπτης θα διαταράξει την ισορροπία, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι οι προσωρινές λύσεις δεν είναι πάντα μόνιμες.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *