Οδηγίες χρήσεως

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
The using manual
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 3 5' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Η Τζούλια αγόρασε το τελευταίο μοντέλο του οικιακού βοηθού. Το παρήγγειλε με αντρικά χαρακτηριστικά και του έδωσε και το όνομα Ρόμπο. Και τον είχε προγραμματίσει να είναι ευγενικός, υπάκουος και γρήγορος.Όμως κάτιι πήγε στραβά και η Τζούλια το πλήρωσε πολύ ακριβά.

Περίληψη

Η Τζούλια είχε βαρεθεί το πλύσιμο, το σιδέρωμα, το μαγείρεμα και όλα αυτά. Τώρα αυτό το ρομπότ, της έκανε όλες τις δουλειές. Επί πλέον μπορούσε να το προγραμματίσει να μιλάει, να αναγνωρίζει πρόσωπα και φωνές, αλλά και να έχει όποιο χαρακτήρα θέλει. Το παρήγγειλε με αντρικά χαρακτηριστικά και του έδωσε και όνομα. Τον φώναζε Ρόμπο. Και τον είχε προγραμματίσει να είναι ευγενικός, υπάκουος και γρήγορος. Όμως κάτιι πήγε στραβά και η Τζούλια το πλήρωσε πολύ ακριβά. Τι έφταιξε; Μήπως δεν τον προγραμμάτισε καλά; Μήπως ο Ρόμπο ήταν ελαττωματικός; Μήπως δεν διάβασε καλά τις οδηγίες χρήσεως; Ή μήπως έπρεπε να βάλει κάποια όρια στην συμπεριφορά του Ρόμπο αλλά και τη δική της;

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η ιστορία αυτή θέλει να δείξει συμβολικά τις επιπτώσεις από την αλόγιστη και κακή χρήση της τεχνολογίας. Επίσης θέλει να επιστήσει την προσοχή μας στο ότι οι «σκεπτόμενες μηχανές» που θα κατασκευάζουμε στο μέλλον μπορεί να έχουν κάποιες «ανεπιθύμητες» παρενέργειες. Και ότι τελικά κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα δίνουμε στις μηχανές, αλλά θα πρέπει να τα αφήνουμε για τους ανθρώπους.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.