Μαρία

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Χαλβατζή Κωνσταντίνα

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 3 5' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Το σενάριο αναφέρεται στις αναμνήσεις μιας άσχημης εμπειρίας που ξυπνάνε σε ένα μικρό παιδί όταν βλέπει γραμμένη μια λέξη στον πίνακα της τάξης της. Η φαντασία της και οι συνειρμοί που κάνει την οδηγούν να θυμηθεί γεγονότα που θα προτιμούσε να ξεχάσει (κάτι που είναι αδύνατο) αλλά και να βρεί ίσως μια ανακούφιση μέσα από το τρόπο με τον οποίο παίζει με τις εικόνες της ανάμνησης της.

Περίληψη

Η Μαρία είναι ένα κορίτσι της πρώτης δημοτικού. Βρίσκεται στο σχολείο και ο δάσκαλος διδάσκει τα γράμματα. Τα σχήματα των γραμμάτων της λέξης γάλα που γράφει ο δάσκαλος στον πίνακα συνειρμικά της θυμίζουν έναν άσχημο καβγά των γονιών της ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί η ίδια και να τριγυρνάει μόνη της στους δρόμους. Η Μαρία νιώθει σίγουρα μόνη και δεν μπορεί να εξηγήσει αύτη την έντονη και βίαιη συμπεριφορά που βλέπει. Είχε απωθήσει τις εικόνες αυτές αλλά η λέξη της φέρνει ξανά στην μνήμη της και η Μαρία παίζοντας ένα παιχνίδι με συνειρμούς και ενεργώντας με έναν δημιουργικό τρόπο απέναντι σε μια πραγματικότητα που δεν είναι καθορισμένη από την ίδια βρίσκει τον χώρο της μέσα σ αυτήν.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η ιδέα του σεναρίου έχει σχέση κυρίως με την μοναξιά που νιώθουν τα παιδιά και το πόσο επιθετικός και ακατανόητος μπορεί να τους φαίνεται ο κόσμος των ενηλίκων αλλά και με την φαντασία, την δημιουργικότητα και την ευαισθησία που διαθέτουν. Η φαντασία της Μαρίας της επιτρέπει να προσθέσει την δική της σκέψη στην λειτουργία των συμβόλων των γραμμάτων.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.