Αντανάκλαση Ζωής

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Φελάνης Μιχαήλ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Reflections of life
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Η Μαρία τάδε έχει εκπληρώσει το μεγαλύτερό της όνειρο και ουσιαστικά το μοναδικό μεγάλο στόχο της ζωής της: έχει καταξιωθεί στο καλλιτεχνικό στερέωμα ως μια από τις καλύτερες πιανίστριες διεθνώς. Αναγνώριση, πλούτη, διασημότητα…. Αγαθά που ο καθένας προσδοκά και φθονεί, ίσως το κλειδί για την απόλυτη ευτυχία, και η Μαρία τάδε τα απολαμβάνει όλα. Όπως είναι φυσικό, όλα φαντάζουν τέλεια. Τι γίνεται όμως αν ανακαλύψεις ότι ζεις για ένα «όνειρο» που ουσιαστικά δεν σου ανήκει; Όταν η στιγμή της μεγάλης επιτυχίας σου, δεν σου χαρίζει την πολυπόθητη ολοκλήρωση, αλλά σε γεμίζει με ένα συναίσθημα απέραντου κενού; Γιατί η ευτυχία προκύπτει από τα πιο απλά «αγαθά» της ζωής, όπως: Φιλία, έρωτας, αγάπη, ειλικρίνεια. Αγαθά που η Μαρία δεν απόλαυσε, γιατί οι γονείς της και η ίδια έκτισε ένα τοίχος γύρω της και ζούσε την ζωή, μέσα από τον καθρέφτη του εαυτού της.

Περίληψη

Σε μια εποχή που ο άνθρωπος αλλοτριώνεται και θέτει λάθους στόχους - όνειρα για πλούτη, δόξα, φήμη, χάνει την πραγματική ουσία της ζωής, αφού η ευτυχία βρίσκεται σε πιο απλές ανάγκες – αγαθά. Όπως η Φιλία, ο έρωτας, η αγάπη. Αντανάκλαση ζωής. Ένα σενάριο που θέλει να μιλήσει για την αληθινή ουσία της ζωής που γίνεται αντιληπτή μέσω της απουσίας της. Η Μαρία τάδε είναι μια καταξιωμένη επαγγελματίας πιανίστρια. Της παίρνει συνέντευξη στο καμαρίνι της μια φαινομενικά δημοσιογράφος. Η Μαρία μέσο της υποτιθέμενης συνέντευξης, μας εξηγεί πως ξεκίνησαν όλα, πως δηλαδή έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Ήταν από ευκατάστατη οικογένεια που είχαν καλή μουσική παιδεία. Οι γονείς της επέλεξαν το πιάνο ως διέξοδο για την Μαρία και τρόπο να την «προφυλάξουν» από τους έξω κινδύνους. Έτσι μέσω του πιάνου και των ονείρων που της έκτισαν… δημιούργησαν ένα τοίχος γύρω από Μαρία, όπου δεν «έζησε» ποτέ ως παιδί, δεν έκανε φίλους ως παιδί. Η Μαρία σαν ένα καλό κουρδισμένο στρατιωτάκι δούλευε σκληρά γιατί πίστευε ότι όταν φτάσει στην δική της Ιθάκη, όλα θα αλλάξουν και θα είναι ευτυχισμένη. Στο καμαρίνι της, μόνη με τον εαυτό της, κάνει μια ανασκόπηση της ζωής της, για να καταλάβει, γιατί αφού μόχθησε με τόσο ζήλο και τα κατάφερε δεν είναι ευτυχισμένη. Και ανακαλύπτει ότι η ουσία της ζωής για την ευτυχία βρίσκεται στις απλές ανάγκες, αλλά και σημαντικότερες που είναι η Φιλία, ο έρωτας, η αγάπη. Δεν είχε χρόνο για αυτές τις ανάγκες της. Και έτσι δεν έζησε το ταξίδι προς την Ιθάκη της, άρα είναι σαν να μην έζησε.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Σε μια εποχή που ο άνθρωπος αλλοτριώνεται και θέτει λάθους στόχους - όνειρα για πλούτη, δόξα, φήμη, χάνει την πραγματική ουσία της ζωής, αφού η ευτυχία βρίσκεται σε πιο απλές ανάγκες – αγαθά. Όπως η Φιλία, ο έρωτας, η αγάπη. Αντανάκλαση ζωής. Ένα σενάριο που θέλει να μιλήσει για την αληθινή ουσία της ζωής που γίνεται αντιληπτή μέσω της απουσίας της.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *