Κόσμοι τόσο διαφορετικοί, κόσμοι κοντινοί

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Αρβανίτης Dominique

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Worlds so different, worlds neighboring
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 2 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Μια μάλλον συνηθισμένη παρέα νεαρών κοριτσιών και αγοριών παραθερίζει σ’ ένα εξοχικό σπίτι, στο οποίο και επικρατεί σχετική ηρεμία. Αργότερα, το απόγευμα, τα κορίτσια κάνουν βόλτα στην παραλία. Συναντούν έναν μεσήλικα, ο οποίος με ένα σύντομο διάλογο μαζί τους δίνει μικρά μαθήματα ζωής. Τις αφήνει ενώ δύει ο ήλιος.

Περίληψη

Μια μάλλον συνηθισμένη παρέα νεαρών κοριτσιών και αγοριών παραθερίζει σ’ ένα εξοχικό σπίτι. Εκεί, επικρατεί σχετική ηρεμία, τα κορίτσια συζητούν και τα αγόρια ακούνε παράμερα μουσική. Το εν γένει κλίμα είναι πολύ χαλαρό. Ξαφνικά, αλλάζει το φόντο και η εικόνα μάς μεταφέρει σε μια παρακείμενη, έρημη και άγρια παραλία. Εκεί πια, εκτυλίσσεται ο διάλογος μεταξύ των προαναφερθέντων κοριτσιών και ενός περιπλανώμενου μεσήλικα, φτωχικά ντυμένου, με πρωτοβουλία του τελευταίου. Ο «Τάμη», όπως λένε τον μεσήλικα, είναι ένας απλός άνθρωπος. Με λίγες μόνο λέξεις διαφαίνεται το modus vivendi του, η άποψή του για τη ζωή. Δεν προκύπτει άσφαλτα εάν τα κορίτσια όντως καταλαβαίνουν το βάθος των λόγων του – μπορεί και ναι, ίσως πάλι και να τα θεωρούν επιφανειακά ή ακαταλαβίστικα αφελή. Μετά τον Τάμη, και τα κορίτσια φεύγουν απ’ το πλάνο, μένει δε μόνη η Φύση, γεμίζοντας λιτά κι ωραία την τελευταία σκηνή-εικόνα.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Πρόκειται για μια ιστορία, χωρισμένη σε δυο μέρη. Παρουσιάζεται στην αρχή μια (τυπική ίσως) νεαρή παρέα. Τα λόγια περιττεύουν : δεν χρειάζονται ιδιαίτερες εξηγήσεις, παρά μόνον η (πολύ) σύντομη επίδειξη μιας φάσης που μπορεί να διαρκεί ώρες επί ωρών, σε χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο να λαμβάνει χώρα (χωρίς όμως και το γεγονός τούτο να είναι και κάτι το κακό από μόνο του). Η αλλαγή φόντου μάς μεταφέρει σ’ ένα μέρος πιο φυσικό, όπου τα πράγματα είναι πιο ρομαντικά. Και όπου η τυχαία συνάντηση με έναν απλό (αλλά όχι απλοϊκό) άνθρωπο δίνει το έναυσμα να προβληματιστούν (πολύ ή λίγο) τα κορίτσια της ιστορίας ή κι εμείς περί την ουσία και τα νοήματα της ζωής, δεδομένης και της –άκρως ανταγωνιστικής και όχι μόνο– κοινωνίας στην οποία ζούμε.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.