Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Βαννού Δήμητρα

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Εγώ, εσύ, αυτός, αυτή, εμείς, εσείς...Η Ηλιάνα κάτι συναντάει και κάτι δε βρίσκει..Μα που πήγε τελικά αυτός ο καθρέφτης;

Περίληψη

Η Κυριακή της Ηλιάνας είναι γεμάτη.Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει προσπαθώντας να καλύψει το κενό μιας απώλειας. Μια οποιαδήποτε απώλεια..Είναι 27 χρονών, εργάζεται και τις Κυριακές προσπαθεί να στριμωχτεί κάπου ανάμεσα στο χρόνο, στο χώρο, στους ανθρώπους.Ψάχνει μια θέση ξεχνώντας πως ''βολευόμαστε άνετα'' μόνο μέσα μας. Τέσσερις συναντήσεις, τέσσερις παρέες και τέσσερα εντέλως διαφορετικά πρόσωπα της Ηλιάνας ξεδιπλώνονται,καθρεφτίζοντας τον απέναντι της ή το εγώ της απέναντι σε κάθε εσύ.Η προσπάθεια του ατόμου για την αναζήτηση της εσωτερικής του αλήθειας.Και η δυσκολία του ατόμου να βρει τη ''θέση'' του.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η αναζήτηση του ανθρώπου για την εσωτερική του αλήθεια.Για το δικό του καθρέφτη, το δικό του πρόσωπο, το δικό του χώρο.Απέναντι από ένα εγώ υπάρχει πάντα ένα εσύ;Μια πάλη του ανθρώπου να βρει αυτό που είναι, απέναντι στις προσδοκίες των άλλων, στο φόβο της αλήθειας, της απόρριψης, της απώλειας και της μοναξιάς.Η υιοθέτηση ρόλων που είτε μας έχουν δοθεί απο παλιά είτε καλούμαστε για "τα μάτια των άλλων" να παίξουμε. Η ψευσδαίσθηση και η πλάνη του ατόμου που διαρκώς αναζητά την εσωτερική του αλήθεια στο είδωλο των άλλων. Πόσο διαφορετικοί είμαστε ανάλογα με τον άλλον;Και ποιος από όλους τους ρόλους είμαστε; Εάν δεν μπορούμε να δούμε μέσα μας, τι μπορούμε να κάνουμε με ότι δεχόμαστε από έξω; Σημείωση:Στη ταινία δε φαίνονται καθόλου τα πρόσωπα πέρα από αυτό της Ηλιάνας.Όλοι οι υπόλοιποι ρόλοι καθρεφτίζονται υποκριτικά από το κεντρικό ρόλο.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.