ΚΑΝΕΝΑΣ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Moraitis Xristos

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
NOBODY
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 2 2' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Το «ΚΑΝΕΝΑΣ» είναι ένα μικρού μήκους δράμα που διαδραματίζεται στο παρόν στους δρόμους της Αθήνας. Χρησιμοποιεί στην ουσία ένα σκηνικό φόντο, δύο ηθοποιούς και μπορεί να υλοποιηθεί με πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής. Το «ΚΑΝΕΝΑΣ» είναι η ιστορία άσκησης βίας πάνω σε ένα αδύναμο παιδί-μικροπωλητή, από έναν υπερτροφικό γιάπη και η συνειδητοποίηση του παιδιού του πως δεν υπάρχει κανείς για να τον βοηθήσει.

Περίληψη

Ένα πρωινό όταν ένας οκτάχρονος μικροπωλητής, ο Νίκος, σταματά και περιμαζεύει στη χούφτα του ένα νεογνό σπουργίτι από το πεζοδρόμιο, γίνεται εμπόδιο στην διέλευση ενός εξαιρετικά χοντρού και γλοιώδη γιάπη. Ο Χοντρός γιάπη χαστουκίζει με όλη του τη δύναμη το Νίκο σωριάζοντας τον στο πεζοδρόμιο (δεν αφήνει από τη χούφτα του το σπουργίτι). Το χείλος του Νίκου αιμορραγεί και το σουσαμένιο του κουλούρι πέφτει στο έδαφος. Ο Νίκος αναζητά κάποιον μέσα στο πλήθος που θα τον υποστηρίξει και θα τον βοηθήσει. Μάταια! Συνειδητοποιώντας πως δεν μπορεί να κάνει κάτι σηκώνεται και παραμερίζει. Ο χοντρός άντρας περνά (κουτσαίνοντας από το πάχος) πατώντας το κουλούρι του Νίκου. Ο Νίκος περιμαζεύει τα πράγματα και το κουλούρι του και κρατώντας το νεογνό σπουργίτι στη χούφτα του απομακρύνεται και χάνεται μέσα στο πλήθος.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το «ΚΑΝΕΝΑΣ» είναι η προσπάθεια φυλάκισης μιας στιγμής της καθημερινής ζωής που αντανακλά ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Το «ΚΑΝΕΝΑΣ» είναι ταυτόχρονα μια σουρεαλιστική και ρεαλιστική ιστορία. Μέσα από τη φυλάκιση ενός κοινωνικού περιστατικού αποτελεί μια αλληγορία για την καθημερινή βία που δεχόμαστε από ένα γλοιώδες υπερτροφικό κατεστημένο. Μια βία που όταν δεν ασκείται πάνω μας (δεν καταλαβαίνουμε πως η σειρά μας θα΄ ρθει σύντομα!) αδιαφορούμε και την αφήνουμε να ικανοποιείται! Και φυσικά να διαιωνίζεται και να κυριαρχεί! Πρόθεσή μου είναι ο θεατής να συνειδητοποιήσει πως η μόνη πιθανότητα για να πάψει η βία που μας ασκεί το κατεστημένο είναι το να αντιδράσουμε, ενδιαφερθούμε, να συνασπιστούμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο!


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.