Εσωτερική αλληλουχία

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Τζιανουδάκη Νικολέττα

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Πειραματικό Κοινωνικό

Σύνοψη

Μια κοπέλα περπατάει στο δρόμο και συνομιλεί με τον εαυτό της σχετικά με την αντιπαράθεση συναισθήματος-λογικής και τον αντίκτυπο που αυτή έχει στο παρελθόν της αλλά και σε κάθε μελλοντική πράξη της. Η σύγκρουση των δύο πραγμάτων αποδεικνύεται καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση κάθε απόφασής της. Αρχικά προσπαθεί να αποφύγει να συνομιλήσει απευθείας και χωρίς αναστολές με τον εαυτό της, τελικά, όμως, δεν μπορεί να αποφύγει τη συζήτηση και αναγκάζεται να αντικρύσει το παρελθόν. Στο τέλος κατορθώνει να απεγκλωβιστεί από τη σύγκρουση και να πράξει με βάση το συναίσθημα.

Περίληψη

Μια κοπέλα περπατάει στο δρόμο. Πίσω της ακολουθεί ο εαυτός της ο οποίος προσπαθεί να την αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα ερωτήματα που τη βασανίζουν ενώ η ίδια αρχικά τον αγνοεί. Όταν αποφασίζει να συνομιλήσει μαζί του αναφέρεται στο παρελθόν της και στο πώς διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας της ανάλογα με την υπερίσχυση της λογικής ή του συναισθήματος. Στο ενδιάμεσο παρεμβάλλονται διάφορα πλάνα σκηνών που εκτυλίσσονται δίπλα της και οι οποίες τείνουν να της αποσπάσουν την προσοχή καθώς επιμένει να αποφεύγει να κοιτάξει μέσα της και να αντιμετωπίσει το παρελθόν. Τελικά αντιλαμβάνεται πως είναι ανάγκη να κάνει μια ελαφρά αυτοκριτική και πως η κάθε πράξη της είναι αποτέλεσμα της νίκης του ενός ή του άλλου εκ των δύο στοιχείων. Στο τέλος, επιλέγει να πράξει βάσει του συναισθήματός της, αναλαμβάνοντας και το αντίστοιχο ρίσκο μη κατανόησης των πράξεών της από τους άλλους.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Ο λόγος συγγραφής του ανωτέρω σεναρίου είναι η συνεχής πάλη ανάμεσα στα στοιχεία της λογικής και του συναισθήματος και η επιλογή του ενός ή του άλλου ανάλογα με το είδος της απόφασης που καλείται να πάρει το άτομο ή την ιδιοσυγκρασία του. Στο αντίστοιχο δίλημμα μπορεί να βρεθεί κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος οποιαδήποτε στιγμή κληθεί να αποφασίσει κάτι το οποίο δεν είναι μονόδρομος και στο οποίο -για κάποιους λόγους- εμπλέκεται και συναισθηματικά. Η κεντρική έμπνευση είναι πραγματική και δημιουργήθηκε με αφορμή μια βόλτα ένα βροχερό απόγευμα του Νοεμβρίου στη Σαλονίκη. Η κατεύθυνση όλων των επιλογών μας ακριβώς ανάλογα με το ποιο από τα δύο στοιχεία υπερισχύει είναι μια αντίληψη που ενστερνίζομαι και απασχολεί, πιστεύω, και άλλους ανθρώπους. Η καθολικότητα του θέματος και ο ρεαλισμός της έμπνευσης οδήγησαν στη συγγραφή του σεναρίου αυτού.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *