ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΑΘΥΜΑΡΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 2 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Μια γιαγιά, η Ελένη, σκοντάφτοντας σε μια σακούλα σκουπιδιών πέφτει στο πεζοδρόμιο. Δυο άνθρωποι που σπεύδουν για βοήθεια τελικά είτε θα αδιαφορήσουν είτε θα επωφεληθούν της κατάστασης.

Περίληψη

Μια γιαγιά, η Ελένη, σκοντάφτοντας σε μια σακούλα σκουπιδιών πέφτει στο πεζοδρόμιο. Δύο άνθρωποι που βρίσκονται κοντά πλησιάζουν για βοήθεια. Ο ένας, θέλει να βοηθήσει μα είναι βιαστικός. Καλεί το 166, κανείς δεν απαντάει, δε μπορεί να περιμένει, φεύγει. Ο άλλος που μένει για βοήθεια τελικά της κλέβει τη τσάντα και φεύγει αφήνοντας την αβοήθητη.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Σίγουρα η περίφημη φράση ¨μαζί τα φάγαμε¨ δεν ισχύει. Δε θα μπορούσε άλλωστε. Δυστυχώς όμως συνεισφέραμε, ο καθένας με τον τρόπο του, λιγότερο ή περισσότερο, στο να βρεθούμε τελικά σε αυτή τη δυσχερή πολιτισμική κατάσταση. Αδύναμο κοινωνικό πλαίσιο, αποξένωση, προβολή του ατομικού συμφέροντος, αδιαφορία για τα κοινά, έλλειψη οράματος και τόσα άλλα που να τα αναφέρεις είναι εύκολο. Να φταίνε οι άρχοντες του τόπου; το στείρο εκπαιδευτικό σύστημα; τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; οι γεωπολιτικές συνθήκες (αχ πλανεύτρα Μεσόγειος); ή να φταίει το κακό μας το κεφάλι; Η Ελένη είναι ένα μυθικό πρόσωπο ηλικίας 3.300 ετών που έχει βιώσει όλη την πορεία του Ελλαδικού χώρου.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *