ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΜΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ;

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΚΑΙΡΑΚΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 2 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα, σε μια αλάνα μιας φτωχογειτονιάς, ένα 15χρονο αγόρι κοιτάζει με απάθεια μια παρέα από συνομιλήκους του να παίζουν μπάλα. Ένα μικρότερό τους αγόρι που ζητάει να παίξει μαζί τους. Εκείνοι τον αποπαίρνουν επειδή είναι Αλβανός. Ο ανέκφραστος έφηβος κατεβαίνει από τις κερκίδες και πλησιάζει το θλιμμένο παιδί. Προσπαθεί να τον παρηγορήσει λέγοντας του ότι οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές και παρουσιάζοντάς του μια εικόνα πολύ αισιόδοξη για το μέλλον της οικογένειας του σε αυτήν την χώρα.

Περίληψη

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα, σε μια αλάνα μιας φτωχογειτονιάς, ένα 15χρονο αγόρι κοιτάζει με απάθεια μια παρέα από συνομιλήκους του να παίζουν μπάλα. Δεν έχουμε κάποια ένδειξη γιατί εκείνος δεν παίζει. Κάποια στιγμή εμφανίζεται ένα μικρότερό τους αγόρι που ζητάει να παίξει μαζί τους. Εκείνοι τον αποπαίρνουν επειδή είναι Αλβανός. Ο ανέκφραστος έφηβος κατεβαίνει από τις κερκίδες και πλησιάζει το θλιμμένο παιδί. Αρχίζουν κι περπατούν δίπλα δίπλα. Ο έφηβος προσπαθεί να τον παρηγορήσει λέγοντας του ότι οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές και παρουσιάζοντάς του μια εικόνα πολύ αισιόδοξη για το μέλλον της οικογένειας του σε αυτήν την χώρα. Όταν φτάνουν στις εργατικές πολυκατοικίες όπου μένει ο μικρός, αποχαιρετιούνται. Προς έκπληξή μας ο έφηβος μπαίνει σε ένα από τα διαμερίσματα πιο κάτω. Η πόρτα ανοίγει και τότε αντιλαμβανόμαστε ότι ο νεαρός έφηβος είναι και εκείνος Αλβανός, ότι ζει μία εξίσου μίζερη και ανέλπιδη κατάσταση με το νεοεφερμένο παιδί και την οικογένειά του και ότι προφανώς παρόλο που βρίσκεται χρόνια στην Ελλάδα βιώνει ακόμη τον ρατσισμό.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου



Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2 , Φωτογραφία 3

Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.