KOKKINO_FILI

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος THEODOROU CHRISSA

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Σε ένα επαρχιακό καφενείο, εν μέσω καύσωνα, δύο άνθρωποι κοντά στα 40 συναντιούνται ύστερα από πολλά χρόνια και δίνουν τις εξηγήσεις που δεν είχαν ποτέ δώσει για το τέλος της σχέσης τους. Οι παρανοήσεις και παρεξηγήσεις που τους χώρισαν αποκαλύπτονται σταδιακά, οι ήρωες απελευθερώνονται και εκφράζουν τα αληθινά τους συναισθήματα, την πίκρα, την απελπισία, τον έρωτα, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ο καθένας, μέχρις ότου ξαναγυρίσουν αναγκαστικά στην καθημερινότητά τους ...

Περίληψη

Ένα καυτό καλοκαιριάτικο μεσημέρι, σ ένα μικρό ορεινό χωριό στην Ήπειρο, η Ασημίνα μπαίνει σε ένα άδειο καφενείο και ζητάει από τον σαστισμένο ιδιοκτήτη , τον Διαμαντή, ένα ποτήρι νερό. Από τα λόγια και την ηλεκτρισμένη μεταξύ τους ατμόσφαιρα καταλαβαίνουμε ότι στο παρελθόν είχαν δεσμό. Σύντομα αποκαλύπτεται ότι όταν ο Διαμαντής γύρισε στο χωριό από το στρατό, βρήκε την Ασημίνα λογοδοσμένη και πίστεψε ότι δεν τον ήθελε πια. Από την άλλη, η Ασημίνα αναγκάστηκε να συμμορφωθεί στην επιθυμία των αδελφών της και μετέφρασε την αδράνεια του Διαμαντή σε αδιαφορία. Παντρεύτηκε και έκανε δύο παιδιά. Γρήγορα η συζήτηση καταλήγει σε καυγά με την ηρωίδα να κατηγορεί το Διαμαντή για ψεύτη. Στο θυμό της επάνω σπάζει ένα ποτήρι και τραυματίζει το χέρι της. Όταν ο Διαμαντής πάει να την βοηθήσει, αυτή του επιτίθεται και τον χτυπάει , ενώ ο ίδιος δεν αντιδράει. Στο τέλος η Ασημίνα έκπληκτη εκμαιεύει από τον Διαμαντή ότι δεν έφυγε από το χωριό, όπως η οικογένεια του η οποία πλούτισε στην πόλη, εξαιτίας της. Η Ασημίνα, λυπημένη, φεύγει ενώ στη συνέχεια ο Διαμαντής της «κλέβει» με ένα ξεχωριστό τρόπο ένα φιλί…..

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Δύο πρώην εραστές συναντιούνται ύστερα από πολλά χρόνια και κάνουν αναδρομικά τον καυγά του χωρισμού τους. Παρανοήσεις και παρεξηγήσεις διαλύονται, κρυμμένες αλήθειες φωτίζονται, θαμμένα συναισθήματα και πάθη απελευθερώνονται και ξεχύνονται μέσα στην καυτή καλοκαιρινή ζέστη. . Ο έρωτας, αν και υπόγειος, είναι πάντα παρών. Παγώνει το χρόνο για τους δύο ήρωες, οι οποίοι κινούνται με εκπληκτική ευκολία στο παρελθόν, ζώντας το σα να ήταν .. μόλις χτες. Η διαφορετικότητα των χαρακτήρων των ηρώων διατρέχει όλη την ιστορία και τους δυσκολεύει, όπως και παλιότερα, έτσι και τώρα, να συνεννοηθούν. Η ηρωίδα εκφράζει τον πόνο και την απελπισία της με θυμό, επιθετικότητα, και δε χάνει ευκαιρία να εκτοξεύσει κατηγορίες εναντίον του άντρα, ο οποίος, πράος και συγκαταβατικός, καταφεύγει στην παθητικότητα και στο ποτό. Σταδιακά αποκαλύπτεται ότι ο χωρισμός τους ήταν κυρίως αποτέλεσμα παρανοήσεων ενώ το γεγονός ότι αυτό που ένιωθαν τους καθορίζει ακόμα, τους συντρίβει, ματώνει ξανά την πληγή. . Στο τέλος, ο ήρωας καταφέρνει να κλέψει από την αγαπημένη του ένα «κόκκινο φιλί»... Η ζέστη, ο ιδρώτας που τρέχει από τους ήρωες, ο υπνωτιστικός ήχος του ανεμιστήρα στην οροφή δημιουργούν μια υποβλητική ατμόσφαιρα. Τα βλέμματα και οι εκφράσεις συμπληρώνουν τα κενά της αφήγησης ενώ οι φυσικοί ήχοι είναι οι "πρωταγωνιστές" του soundrack της ταινίας. Επιπλέον ο ήχος έχει μια υποκειμενικότητα όσον αφορά την Ασημίνα: δυναμώνει ή εξασθενεί ανάλογα με τη συναισθηματική της κατάσταση.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *