Greece MMXI

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Greece MMXI
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 2 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Μία αλληγορική κριτική στην πολιτικοκοινωνική κατάσταση της Ελλάδας και μια καθόλα αφαιρετική προσέγγιση στο πρόβλημά της (και την πιθανή λύση του).

Περίληψη

Κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Νύχτα. Η Αθήνα μυστηριωδώς ερημική και ήσυχη, σα νεκρή. Μια μαγική, αέρινη γυναικεία μορφή βγαίνει από την κεντρική είσοδο. Η ομορφιά της επιβλητική και η αύρα της απόκοσμη. Περπατά στην έρημη Αθήνα με ελαφρύ βηματισμό. Λίγο πιο μακριά, στο κτίριο της Βουλής, τρεις άνδρες με κοστούμια βγαίνουν ευδιάθετοι από την κεντρική είσοδο. Κατευθύνονται συνωμοτικά με γρήγορο βήμα προς την Πανεπιστημίου. Σε κάποιο στενό προλαβαίνουν την γυναικεία μορφή, της επιτίθενται με οργή και τρομακτική ωμότητα, την βιάζουν και την γρονθοκοπούν μέχρι θανάτου.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Με αφορμή την παρούσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Ελλάδας επιχειρώ μια αφαιρετική κριτική με δύο διακριτά σημεία: την φαύλη πολιτική (κι όχι κομματική) αντίληψη των ημερών σε συνδυασμό με την μητέρα όλων των προβλημάτων, την έλλειψη παιδείας. Εκ φύσεως σουρεαλιστική, τρόπον τινά φιλοσοφική και με την ωμότητα και τον συμβολισμό της ιστορίας να αποδίδουν νομίζω τους στόχους της.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.