Μητέρα και γιός

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Mπίσσας Νίκος

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Mother and son
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 3 3' Κιν. Σχέδιο Επιστημονική Φαντασία

Σύνοψη

Η προφητική ανησυχία μιας μητέρας για το μέλλον του παιδιού της.

Περίληψη

Μια μητέρα κυνηγάει να σώσει τον μικρό της γιό από ορατές και αόρατες απειλές μέσα σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη. Ένα δόλωμα με την μορφή παιχνιδιού παρασύρει τον μικρό ολοένα και πιο κοντά στον κίνδυνο και ολοένα πιο μακριά από την ασφάλεια της αγκαλιάς της. Η πόλη μετατρέπεται σε μια ζούγκλα ιλίγγου, παραισθησιακή και χαώδη. Ευτυχώς που όλα αυτά δεν ήταν παρά ένα κακό όνειρο μερικές χιλιάδες χρόνια πριν.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η βασική μου ανάγκη είναι να μιλήσω για την αρχέγονη, ζωώδη αγάπη μιας μητέρας για το παιδί της. Αυτή η αγάπη δεν γνωρίζει όρια, είναι ενστικτώδης και ακαταγώνιστη. Κάπου εδώ αρχίζει το στόρι μέσα από μερικές ερωτήσεις: πώς θα ήταν εάν φέρναμε μια προϊστορική μητέρα και την τοποθετούσαμε στο ιστορικό μας παρόν? Πώς θα μπορούσε η σύγχρονη πόλη -και τα πλάσματα της- να αποδοθεί σαν ζούγκλα? Πώς γίνεται να προσωποποιηθεί και απεικονιστεί ο κίνδυνος και η απειλή? Τι είναι εκείνο που κινητοποιεί τη "νηπιακή" ανθρωπότητα? Και ποιο το κοινωνικό- πολιτισμικό σχόλιο? Φοβάμαι πως η τραγική ειρωνεία που αναδύεται στο τέλος της ιστορίας, εκτός από πολυμιλημένη είναι και σχεδόν αναπόφευκτη. Το σήμερα ως ταινία επιστημονικής φαντασίας για τα μάτια των μακρινών μας προγόνων.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.