"Η προδοσία", κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους

Σενάριο

ΣΥΝΟΨΗ
Μια μικρή μαργαρίτα, αποκαλύπτει στην γυναίκα του Επιστήμονα Ερευνητή Γεωπόνου την παράνομη ερωτική σχέση του με την βοηθό του.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Την ημέρα της μεγάλης επιστημονικής ανακάλυψης κατά την οποία έχει επιτευχθεί η επικοινωνία ανάμεσα στα φυτά και τους ανθρώπους, ο επιστήμονας κάτοχος της εφεύρεσης γιορτάζει το γεγονός στο ίδιο το εργαστήριό του. Παρευρίσκονται η γυναίκα του, η γραμματέας του και ο εργάτης Μανωλάκης. Κατά την διάρκεια της γιορτής ο Επιστήμονας εξηγεί στην γυναίκα του την αξία της ανακάλυψής του και την χρήση των μηχανημάτων. Αναφέρεται στην ιδιότητα των φυτών να συγκρατούν τις εικόνες του περιβάλλοντος και να τις αναμεταδίδουν με τη βοήθεια των μηχανημάτων. Όταν η γυναίκα του μένει μόνη της για λίγο δοκιμάζει τα μηχανήματα σε μια μαργαρίτα. Η μαργαρίτα της αποκαλύπτει πως ο άντρας της όχι μόνο δεν την αγαπάει αλλά ακόμη πως όλα αυτά τα χρόνια διατηρούσε σχέσεις με την γραμματέα του.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

ΣΚΗΝΗ 1 ...

ΣΚΗΝΗ 2 ...

ΣΚΗΝΗ 3 ...

ΣΚΗΝΗ 4 ...

ΓΥΝΑΙΚΑ

Και όλα αυτά, γίνονται με αυτά εδώ τα... μηχανηματάκια;

ΧΡΗΣΤΟΣ

Αγάπη μου, την κάψουλα του Φλέμιγκ ούτε καλά - καλά την βλέπεις.

Ο Χρήστος εκνευρισμένος πλησιάζει στα μηχανήματα. παίρνει μια βέργα και την δείχνει στην γυναίκα του.

ΧΡΗΣΤΟΣ

Λοιπόν. Με αυτήν εδώ την βέργα πλησιάζουμε το φυτό τόσο ώστε αυτό ν΄ αρχίσει να αντιδρά. Η βέργα είναι από χρυσό κι αυτό γιατί το ευγενές μέταλλο εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή επικοινωνία με το φυτό.

ΓΥΝΑΙΚΑ

...Πάντα το χρήμα ήταν καθοριστικό στην κοινωνία μας!!!

ΧΡΗΣΤΟΣ

Αντίθετα με ότι πιστεύει ο κόσμος τα φυτά μιλάνε το καταλαβαίνεις. Έχουν επαφή με οτιδήποτε γύρω τους. ξέρουν χιλιάδες μυστικά για τον ήλιο την βροχή τον αέρα. ξέρουν για τις μέλισσες για τα ζώα... ξέρουν τα πάντα μπορείς να το διανοηθείς; Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε και εμείς όλα όσα ξέρουν...

ΣΚΗΝΗ 5 ...

ΣΚΗΝΗ 6 ...

ΣΚΗΝΗ 7 ...

ΣΚΗΝΗ 8 ...

ΣΚΗΝΗ 9... Η γυναίκα του Χρήστου παρατηρεί την εκτυπωμένη σελίδα με την εικόνα του άντρα της να φιλάει με πάθος την γραμματέα του. Έξαλλη το κόβει και κατευθύνεται προς το μικρό γραφειάκι που το παράνομο ζευγάρι μιλάει στο τηλέφωνο. Πλησιάζει τον Χρήστο που κρατάει το ακουστικό στο αυτί του. Τον σκαμπιλίζει.

ΓΥΝΑΙΚΑ

Αντίθετα με ότι πιστεύει ο κόσμος, (τον ξανασκαμπιλίζει) οι μαργαρίτες λενε πάντα την αλήθεια!

Η γυναίκα του φεύγει πετώντας του το χαρτί με την εικόνα. Ο άντρας της και η γραμματέας του την κοιτούν σαστισμένοι. Ρίχνουν μια ματιά ο ένας στον άλλο ενώ το ακουστικό πέφτει απο τα χέρια του ΧρήστουΤΕΛΟΣ