Κανονισμός του διαγωνισμού "microγραφή"

 1. Η "microγραφή" είναι διαγωνισμός για πολύ μικρά σενάρια κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους και είναι αναρτημένος στο επίσημο site της εταιρείας, δηλαδή στο www.t-short.gr/t-short/senaria.
 2. Διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία t-shOrt, μία φορά κάθε χρόνο. Για το 2012 ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
 3. Για το 2012 ο διαγωνισμός ξεκινάει την 31η ΜΑΡΤΙΟΥ (31/3) και η ημερομηνία λήξης των συμμετοχών είναι στις 30 ΙΟΥΝΙΟΥ (30/6) 
 4. Στη διαμόρφωση και την εκτέλεση του διαγωνισμού συμβάλουν χορηγοί με χρήματα ή υπηρεσίες.
 5. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν όλοι οι σεναριογράφοι από 18 έως 40 ετών και πρέπει να είναι Έλληνες ή ξένοι που γράφουν στην ελληνική γλώσσα.
 6. Με το σκεπτικό ότι ο διαγωνισμός εστιάζει κυρίως  στα σενάρια και όχι στο πρόσωπο του σεναριογράφου, κάθε σεναριογράφος μπορεί να καταθέσει στο διαγωνισμό μέχρι και τρία σενάρια.
 7. Τα σενάρια πρέπει να είναι μέχρι 3 σελίδες Α4, σε κείμενο word και γραμματοσειρά Times New Roman των 12 points με άξονα την ελάχιστη ρύθμιση στη διαμόρφωση σελίδας του word. Σενάρια μεγαλύτερα δεν θα γίνονται δεκτά στο διαγωνισμό. Απόκλιση θεωρείται θεμιτή μέσα στην σχετικότητα των ρυθμίσεων του word με βάση τα παραπάνω δεδομένα, της τάξης του 5%. Η δε μορφοποίηση του σεναρίου πρέπει να ακολουθεί τη φόρμα που δίδεται ως υπόδειγμα (δείτε εδώ το υπόδειγμα).
 8. Τα σενάρια αφορούν αυστηρά σε διάρκεια ταινίας μέχρι και 3 λεπτά.
 9. Τα σενάρια αφορούν στα κινηματογραφικά είδη: μυθοπλασία, πειραματικός κινηματογράφος, κινούμενο σχέδιο (με ή χωρίς storyboard), καθώς και σε όλα τα είδη κινηματογραφικής υπόθεσης (κωμωδία, δράμα, επιστημονική φαντασία, περιπέτεια, κ.λπ.).
 10. Τα σενάρια υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με την αίτηση υποβολής, στο site της t-shOrt.
 11. Για το 2012 ΔΕΝ απαιτείται η ταχυδρομική αποστολή των  υποβληθέντων ηλεκτρονικά αρχείων (αίτηση,  σενάριο, σύνοψη, περίληψη, και παρόντας κανονισμός). 
 12. Όλα τα σενάρια που υποβάλλονται εντάσσονται στην ηλεκτρονική τράπεζα σεναρίου της t-shOrt μαζί με όλα τα υπόλοιπα συννημένα της αίτησης υποβολής (σύνοψη, σενάριο, φωτογραφίες, βιογραφικό κ.λπ.) και είναι άμεσα διαθέσιμα σε όποιον τα αναζητήσει αφού ο σεναριογράφος έχει αποδεχθεί την εμφάνιση των δεδομένων. Σε ό,τι αφορά στο βιογραφικό, αυτό θα εμφανίζεται ακριβώς όπως θα μας το στείλετε π.χ. με προσωπικά σας στοιχεία κ.λπ., για την εμφάνιση των οποίων δεν ευθυνόμαστε.
 13. Ο σεναριογράφος φέρει την ευθύνη της κατοχύρωσης του σεναρίου του. Για όποιο βάρος ή νομικό ελάττωμα φέρουν τα υποβληθέντα σενάρια, υπεύθυνος είναι ο σεναριογράφος και σε καμία περίπτωση η διοργανώτρια και η συνδιοργανώτρια του διαγωνισμού. Συνιστούμε την κατοχύρωση των σεναρίων σας στο τμήμα κατοχύρωσης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (www.senariografoi.gr). Είναι σίγουρος, έγκυρος και ασφαλής τρόπος.
 14. Μετά την κατάθεση και την αποδοχή συμμετοχής, τα σενάρια δεν μπορούν να αποσυρθούν από τον διαγωνισμό.
 15. Η απονομή των βραβείων διεξάγεται σε προκαθορισμένη ημερομηνία που ανακοινώνεται από το site στο link εκδηλώσεις.
 16. Οι σεναριογράφοι των βραβευμένων σεναρίων υπογράφουν τα ανάλογα συμβόλαια που αφορούν στην βράβευσή τους (βιβλίο, παραγωγή, κινηματογραφική διανομή, dvd) με την εταιρεία t-shOrt, η οποία αναλαμβάνει την υλοποίησή τους.
 17. Για όσο διαρκεί η διοργάνωση και μέχρι την απονομή των βραβείων, τα σενάρια δεν μπορούν να συμμετέχουν σε άλλους διαγωνισμούς σεναρίων.
 18. Οι σεναριογράφοι των βραβευμένων σεναρίων για την έκδοση του ΣΤ΄ τόμου της σειράς "12 ΜΙΚΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ" δεσμεύονται να μην εκδώσουν το ίδιο σενάριο σε άλλη δεύτερη συλλογή.
 19. Όλοι οι σεναριογράφοι δεσμεύονται να μην αναρτήσουν το σενάριό τους σε άλλη τράπεζα σεναρίων στο διαδίκτυο. Επιτρεπτή ανάρτηση στο διαδύκτιο θεωρείται μόνο η ανάρτηση σε προσωπικό site του σεναριογράφου.
 20. Ο διαγωνισμός μπορεί να αναβληθεί ή να ακυρωθεί αν συντρέχει σοβαρός λόγος.
 21. Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα για αλλαγές του παρόντος κανονισμού με την προϋπόθεση της έγκαιρης πληροφόρησης των συμμετεχόντων.
 22. Η υποβολή αίτησης συμμετοχής στον διαγωνισμό σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων του παρόντος κανονισμού.