Όταν δακρύζει ένα παιδί...

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Πίσια Μαίρη

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
When a child cries...
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 4 5' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Μαθήτρια γυμνασίου η Χριστίνα καλείται να καταθέσει γραπτώς την άποψή της για τα δικαιώματα των παιδιών, την ίδια στιγμή που η ζωή της γίνεται καθημερινά κόλαση μέσα σε μια οικογένεια όπου η βία, η κακοποίηση και η στέρηση των πιο στοιχειωδών αναγκών της σημαδεύουν την παιδική της ψυχή. Η φρίκη ξυπνά στο μυαλό της, το ξέσπασμά της δεν αργεί.

Περίληψη

Περίληψη: Ο καθηγητής μπαίνει στην τάξη και υπαγορεύει στους μαθητές του το θέμα της έκθεσης που πραγματεύεται τόσο τα δικαιώματα των παιδιών όσο και το φαινόμενο της συχνής καταπάτησής τους. Μια μαθήτρια, η Χριστίνα, βαθιά σοκαρισμένη από τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις του πατριού της, νιώθει πως η ζωή τής παίζει άσχημα παιχνίδια. Έτσι, όσο ο καθηγητής υπαγορεύει το θέμα, στο μυαλό της ξυπνούν εφιάλτες από την οικογενειακή της καθημερινότητα. Ένας σκληρός και μέθυσος πατριός, μια μητέρα αδύναμη και ανήμπορη να αντιδράσει στην τάση του για επιβολή, ένα περιβάλλον που της στερεί την αγάπη, την ασφάλεια, τη μόρφωση, την ψυχαγωγία, το όνειρο. Η πραγματικότητα για τη Χριστίνα είναι πολύ πιο σκληρή από ό,τι θα μπορούσαν τα λόγια να περιγράψουν. Δεν αντέχει. Ξεσπά. Καταθέτει την άποψή της, καταγγέλλοντας την υποκρισία και αποδίδοντας τις ευθύνες όλων μας, που δε συμβάλλουμε ουσιαστικά ώστε ο κόσμος να ανήκει στο μέλλον, δηλαδή στα παιδιά.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου: Μια σκληρή ιστορία- καταγγελία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων όσων παιδιών έχουν ξεχάσει να χαμογελούν. Μια διαμαρτυρία απέναντι σε όσους δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει πως όσο δακρύζει ένα παιδί, τόσο ο κόσμος ασχημαίνει για όλους μας. Μια αλήθεια που απαιτεί η θεωρία να γίνει πράξη για μια κοινωνία απλά ανθρώπινη.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *