Σάντουιτς

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Αθανασιάδης Μάνος

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Sandwitch
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 2 4' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Μια ιστορία για την ικανότητα της γυναίκας να προσφέρει αγάπη και ζωή. Η πορεία ενός άντρα από μια γυναίκα σε μια άλλη. Από τη γυναίκα που τον γέννησε στη γυναίκα-σύντροφο, αυτό που στηρίζει τον άντρα είναι η αγάπη τους. Και αυτό στην ιστορία, συμβολίζεται με μια απλή κίνηση φροντίδας. Με την προετοιμασία και προσφορά ενός σάντουιτς.

Περίληψη

Ένας άντρας γεννιέται σε μια οικογένεια για να καταλήξει να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια. Μια γυναίκα τον φροντίζει στην αρχή και μια άλλη τον περιμένει στη ζωή του. Η μητέρα του κάθε πρωί του φτιάχνει ένα σάντουιτς για το κολατσιό του. Αυτός πάει στο σχολείο, όταν είναι μαθητής, στη δουλειά του όταν ενηλικιώνεται και η μητέρα του συνεχίζει να του προσφέρει αυτή τη μικρή αλλά σημαντική για τον ψυχισμό του φροντίδα. Το σάντουιτς είναι το σύμβολο της αγάπης της. Όταν όμως η γυναίκα φεύγει από τη ζωή, ο άντρας μένει μόνος. Χωρίς κανέναν να τον φροντίζει, να τον νοιάζεται, να τον αγαπάει. Συνεχίζει η ζωή του όπως ήταν, να πηγαίνει στη δουλειά, να επιστρέφει σπίτι αλλά φαίνεται ότι κάτι λείπει που τον αφήνει μετέωρο. Έχει χάσει ένα από τα συναισθηματικά του στηρίγματα. Ώσπου μια νεαρή γυναίκα εμφανίζεται, στο παγκάκι που κάθεται συνήθως. Δεν ξέρει πως να αντιδράσει. Στη αρχή είναι επιφυλακτικός, μετά ανοίγεται. Έχει αυτό που του λείπει. Κρατάει ένα σάντουιτς. Δεν είναι το σάντουιτς αυτό που του λείπει αλλά αυτό που συμβολίζει. Του λείπει η αγάπη και αυτή είναι μια γυναίκα που μπορεί να του τη δώσει. Να γίνει το συναισθηματικό του στήριγμα. Και μπαίνει σε μια διαδικασία να προσπαθήσει να κατακτήσει αυτό που θέλει. Δεν ξέρει πως αλλά προσπαθεί. Κάνοντας μια χειρονομία αγάπης, όπως αυτή που έμαθε να τη δέχεται τώρα να την προσφέρει. Να φτιάξει ένα σάντουιτς για αυτή. Η ζωή του από μια γυναίκα σε μια άλλη, ώσπου να γίνει μέρος ενός νέου κύκλου ζωής. Η νεαρή γυναίκα τον έλκει, τον βοηθά, του προσφέρει, τον καταλαβαίνει, γίνεται το άλλο του μισό. Γίνεται η δική του οικογένεια, η γυναίκα του, γίνεται η μητέρα του παιδιού του. Και η ζωή συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο. Το παιδί περιμένει να του δώσει η μητέρα του το κολατσιό για το σχολείο, να του δώσει την αγάπη της. Για να μεγαλώσει και... πάλι από την αρχή.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *