Σε αδιέξοδο

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Καρλος Σεραφειμ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Ο Ντίνος, στην προσπάθειά του να μάθει γιατί οι φίλοι της Μαρίας τον φώναζαν «Παντελή», παίρνει επανειλημμένα τηλέφωνο στο σπίτι της Μαρίας, όμως κάθε φορά απαντά ο αυτόματος τηλεφωνητής της. Η Μαρία είναι μεν στο σπίτι, αλλά δεν το σηκώνει. Η απόγνωση, η στενοχώρια και η απογοήτευση την έχουν παραλύσει, σε σημείο που εξομολογείται στη φίλη της, ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο κι ότι θα τα παρατήσει όλα και θα φύγει, ενώ παράλληλα και ο Ντίνος – μέσω αυτόματου τηλεφωνητή – δηλώνει το ίδιο. Όμως με μία απλή κίνηση της φίλης της, η Μαρία τελικά θα λυτρωθεί (ο Ντίνος όχι) !

Περίληψη

Απόγευμα Δευτέρας, η Μαρία μπαίνει στο σπίτι της βιαστικά, φαίνεται ανήσυχη. Ανάβει γρήγορα ένα τσιγάρο, κάθεται στην τραπεζαρία και κοιτάζει προς την επιφάνειά της, σκεφτική, καπνίζοντας. Χτυπά το τηλέφωνο. Δεν το σηκώνει. Φαίνεται ότι την απασχολεί κάτι πολύ σοβαρό. Το τηλέφωνο συνεχίζει να χτυπά. Είναι ο Ντίνος, που μιλά στον αυτόματο τηλεφωνητή, προσπαθώντας να μάθει γιατί οι φίλοι της Μαρίας τον φώναζαν Παντελή. Η Μαρία πιάνει το κεφάλι της κοιτάζοντας πάντα προσηλωμένη στην ίδια κατεύθυνση και, σαν να είναι σε απόγνωση, μονολογεί κάτι.. . . και απογοητευμένη σβήνει απότομα το τσιγάρο της στο τασάκι. Το απόγευμα της επόμενης μέρας, η Μαρία μπαίνει σπίτι της, πάλι φουριόζα. Αυτή τη φορά είναι μαζί της και μια φίλη της, η Τατιάνα. Κάθονται και οι δύο στην τραπεζαρία, και οι δύο στην ίδια μεγάλη πλευρά και κοιτάνε την επιφάνειά της, αμίλητες και σκεφτικές για αρκετή ώρα. Ξαφνικά το τηλέφωνο χτυπά μια, δυο, τρεις φορές. Ακούγεται ο Ντίνος, ο οποίος, αφήνοντας μήνυμα, επιμένει να μάθει γιατί οι φίλοι της τον φώναζαν Παντελή. Και κλείνει το τηλέφωνο. Η Μαρία απευθύνεται στην Τατιάνα φορτισμένη, λέγοντας ότι δεν μπορεί άλλο με αυτήν την κατάσταση. Έπειτα οι δυο τους ξαναπέφτουν σε περίσκεψη. Ο Ντίνος, τώρα έξαλλος, ξαναπαίρνει τηλέφωνο, δεν το σηκώνει κανείς, και ακούγεται να λέει ότι, φεύγει, την παρατάει. Κλείνει. Η Μαρία - στενοχωρημένη - λέει στη φίλη της ότι πάνε σε αδιέξοδο και ότι τα παρατά και φεύγει. Η Τατιάνα την καθησυχάζει και κάνει μια κίνηση με το χέρι της πάνω στην τραπεζαρία, όπου βλέπουμε ένα ημιτελές παζλ. Βγάζει ένα κομμάτι από το παζλ και στη θέση του τοποθετεί ένα άλλο, το οποίο ταιριάζει απόλυτα. Από το πρόσωπο της Μαρίας αρχίζουν να κυλούν δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης, γιατί επιτέλους μπορεί πια να το συνεχίσει. Τέρμα η στενοχώρια της ! Το τηλέφωνο κτυπά πάλι επίμονα . . . . Είναι φυσικά ο Ντίνος, τον οποίον βλέπουμε να προσπαθεί - και αυτός - να συνθέσει ένα παζλ στην τραπεζαρία του σπιτιού του, αλλά όταν τον κυριεύει η εμμονή του για τον Παντελή διακόπτει και παίρνει τηλέφωνο..


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.