Βιογραφικό

Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963.

ΣΠΟΥΔΕΣ


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

1996 – 1999 Μέλος, Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του Δ.Σ του σωματείου «μικρό» φορέα για την προώθηση της ταινίας μικρού μήκους.

Δούλεψε περνώντας απ’ όλα τα στάδια, σε πάρα πολλές ταινίες μικρού μήκους. Δ/ντης παραγωγής και παραγωγός σε ταινίες μικρού μήκους (οι περισσότερες του Ε.Κ.Κ και της ΕΤ1). Eνδεικτικά οι κυριότερες:

Έχει εμπλακεί σε επίπεδο συνεργασιών και βοήθειας με δεκάδες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΕΣ:


Με την εταιρία του t-shOrt σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα S.E.T. (Short European Trip). Πρόκειται για ένα ταξίδι προβολής ελληνικών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις του εξωτερικού με την μορφή της ρετροσπεκτίβας, που ξεκίνησε από την πόλη των Βρυξελλών τον Φεβρουάριο του 2016.

* Συνεργάζεται ως επιμελητής κινηματογραφικών δρώμενων με την εταιρεία πολιτισμού «Ελαιουργείον, εργοστάσιο τέχνης» στην ενδοχώρα των Χανίων.

* Παραδίδει σεμινάρια: σεναρίου - σκηνοθεσίας – διδασκαλίας ηθοποιού και παραγωγής κινηματογράφου (μικρό πολυτεχνείο, δραματική σχολή Ίασμος, Θέατρο των αλλαγών Αμοργός, Ζάκυνθος, Αγκίστρι, Σχοινούσα, κ.α).


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ


t-shOrt
Τον Δεκέμβριο του 2000 ίδρυσε την Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία t-shOrt με αντικείμενο δραστηριοτήτων την ταινία μικρού μήκους και τα «μικρά» καλλιτεχνικά δρώμενα. 

...Πληροφοριακά στοιχεία για την εταιρεία, λεπτομέρειες και photo μπορείτε να δείτε στο site: www.t-short.gr

Την περίοδο αυτή ετοιμάζει το σενάριο για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του καθώς και την παραγωγή 4 ταινιών μικρού μήκους, μία από τις οποίες είναι και δική του σκηνοθεσία.