Συχνές ερωτήσεις

Το σενάριό μου είναι τρεις σελίδες αλλά δεν είμαι μεταξύ 18 και 40 χρονών. Μπορώ να συμμετέχω στη "microγραφή 2012";
Αν το σενάριό σας είναι μέχρι 3 σελίδες, αλλά είστε μικρότεροι από 18 ή μεγαλύτεροι από 40 χρονών, ΔΕΝ  μπορείτε να συμμετέχετε στο διαγωνισμό "microγραφή 2012", λόγω της συμμετοχής στη διοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που για φέτος έχει θέσει όριο ηλικίας από 18-40.
Η t-shOrt, όμως, θα δεχθεί και τα δικά σας σενάρια και απ' αυτά θα ξεχωρίσει τα καλύτερα, τα οποία και θα εντάξει, σε ειδικό Bonus Text κεφάλαιο, στην έκδοση "12 μικρά σενάρια" τόμος ΣΤ΄, ενώ η τράπεζα σεναρίων θα φιλοξενεί και τα σενάρια των εκτός διαγωνισμού σεναριογράφων. Στην περίπτωση αυτή, δείτε πώς μπορείτε να υποβάλλετε το σενάριό σας από το σχετικό link: www.t-short.gr/Tshort/senaria/application.asp


Έχω ένα σενάριο και θέλω να το καταθέσω στη "microγραφή" αλλά φοβάμαι μη μου κλέψουν την ιδέα. Τι να κάνω;
Παλαιότερα τα σενάρια κατοχυρώνονταν στην εθνική βιβλιοθήκη αλλά εδώ και χρόνια αυτό αναιρέθηκε, αφήνοντας λίγο έκθετη την διαδικασία. Από το Φεβρουάριο του 2011 η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος δημιούργησε Τμήμα Κατοχύρωσης Σεναρίων, προκειμένου να διευκολύνει τους δημιουργούς να διασφαλίζουν απλά και εύκολα το πνευματικό τους έργο και προσφέροντας στους συγγραφείς την ευκαιρία να κατοχυρώνουν ηλεκτρονικά τα έργα τους, μέσα από τον ανανεωμένο ιστότοπό της (www.senariografoi.gr).


Το σενάριό μου είναι 4 σελίδες. Να μην το καταθέσω;
Ο διαγωνισμός στοχεύει στα μικρότερα δυνατόν σενάρια. Πέρα από το τυπικό των 3 σελίδων είναι προς όφελος της ταινίας η οικονομία του σεναρίου. Προτείνουμε την συμπύκνωσή του και την κατάθεσή του σε 3 σελίδες. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, θεωρείται θεμιτή μια απόκλιση της τάξης του 5%, μέσα στην σχετικότητα των ρυθμίσεων του word (σελίδες Α4, σε κείμενο word και γραμματοσειρά Times New Roman των 12 points με άξονα την ελάχιστη ρύθμιση στη διαμόρφωση σελίδας του word).


Υπέβαλλα την αίτησή μου για συμμετοχή στο διαγωνισμό μόνο ηλεκτρονικά. Είναι έγκυρη η συμμετοχή μου;
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό θεωρείται έγκυρη, αφού από φέτος (2012) ΔΕΝ απαιτείται ταχυδρομική αποστολή των υποβληθέντων ηλεκτρονικά αρχείων (αίτηση, σενάριο, σύνοψη, περίληψη, και κανονισμός της "microγραφής"). Δείτε σχετικά τους όρους του κανονισμού του διαγωνισμού από το σχετικό link: www.t-short.gr/Tshort/senaria/regulation.asp.


Μπορώ να καταθέσω και δεύτερο σενάριο στο διαγωνισμό;
Κάθε σεναριογράφος μπορεί να καταθέσει μέχρι και τρία σενάριά του στο διαγωνισμό.


Κατέθεσα το σενάριό μου στο διαγωνισμό "microγραφή". Μπορώ να το καταθέσω και σε κάποιο άλλο διαγωνισμό σεναρίου;
Για όσο διαρκεί η διοργάνωση και μέχρι την απονομή των βραβείων, τα σενάρια ΔΕΝ μπορούν να συμμετέχουν σε άλλους διαγωνισμούς σεναρίων.


Συμμετέχω με το σενάριό μου στο διαγωνισμό "microγραφή". Μπορώ να το αναρτήσω και σε άλλη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο;
Με την αποδοχή των όρων του κανονισμού του διαγωνισμού δεσμεύεστε να μην αναρτήσετε το σενάριό σας σε άλλη τράπεζα σεναρίων στο διαδίκτυο. Επιτρεπτή ανάρτηση στο διαδύκτιο θεωρείται μόνο η ανάρτηση στο προσωπικό σας site.


Πώς μπορώ να εκτυπώσω την αίτηση συμμετοχής μου στο διαγωνισμό;
Συμπληρώστε προσεκτικά την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα υποχρεωτικά πεδία με αστερίσκο και βεβαιωθείτε ότι είναι τσεκαρισμένα τα πεδία αποδοχής των προϋποθέσεων της αίτησης. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο πεδίο "Καταχώρηση". Αμέσως μετά θα μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτησή σας.


-------------------------------------------------------------------------


Στείλτε μας και την δική σας ερώτηση από εδώ