Διοργάνωση - Συνδιοργάνωση

Η διοργάνωση του διαγωνισμού γίνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία t-shOrt.

Η t-shOrt έχοντας την μεγαλύτερη εμπειρία στην ελληνική κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους, ενδιαφέρεται για την ουσία και την ποιότητα στην μικρή ταινία και επιδιώκει την αποτελεσματική δράση γύρω από οτιδήποτε την αφορά. Γνωρίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής, επιδιώκει να καινοτομεί, όχι απλά για λόγους εντυπωσιασμού αλλά για μια πραγματική και με νόημα εξέλιξη στην μικρή ταινία. Με δεκάδες διανομές ταινιών μικρού μήκους στις κινηματογραφικές αίθουσες και με σαφή γνώση των προϋποθέσεων για πετυχημένη «έξοδο» της μικρής ταινίας στη διανομή, η t-shOrt γνωρίζει την αναγκαιότητα της μικρής διάρκειας και με τον γνώμονα αυτό επιχειρεί τον μελετημένο, σε όλη την διάστασή του, διαγωνισμό «microγραφή 2012».

Ευχόμαστε πρώτα από όλα καλά μικρά σενάρια και έπειτα ...

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.
Συνδιοργανώτρια του διαγωνισμού είναι η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Η αναμόρφωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς συνδυάστηκε με την πρόταση ενός νέου διαφορετικού περιεχομένου πολιτικής και ενός νέου ύφους ώστε να συνάδει με τα ενδιαφέροντα και τις απαιτήσεις των ανθρώπων της νέας γενιάς. Μιας γενιάς που πρέπει στην πράξη να αποδειχτεί - και οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε σε αυτό - ότι αποτελεί το μέλλον της Ελλάδας.  Σήμερα, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς επιχειρεί ένα ποιοτικό άλμα, συνειδητοποιώντας ότι στην εποχή μας δεν αρκεί ένας διαφορετικός λόγος.  Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια, προγραμματική επάρκεια και -κυρίως- δράση.

Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας ήδη στηρίξει μία σειρά δράσεων που αφορούν στη νέα γενιά και στις πολιτιστικές της αναζητήσεις,  η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ενώνει και φέτος τις δυνάμεις της με τη μη κερδοσκοπική εταιρία t-shOrt και συνδιοργανώνει τον, μελετημένο σε όλη τη διάστασή του, διαγωνισμό πολύ μικρών σεναρίων "microγραφή 2012". Στόχος μας η ανάδειξη νέων σεναριογράφων που έχουν την δυνατότητα, με αντίπαλο το χρόνο, να κάνουν την διαφορά στα κινηματογραφικά δρώμενα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες. 


Με εκτίμηση,
Ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς

Γιάννος Λιβανός