Διάφορα

Το πρώτο ελληνικό cd-rom με κινηματογραφική ταινία

Το 1996 η ταινία μικρού μήκους "Του χάρου τα δόντια" κυκλοφόρησε σε cd-rom, ολόκληρη, κάνοντας την αρχή στις multimedia εκδόσεις των κινηματογραφικών ταινιών.

Μία ιδέα πρωτοποριακή στην εποχή της, πέρασε από τον ενθουσιασμό και την έγκριση των μουσικών της ταινίας της δισκογραφικής εταιρείας Hitch Haick που αποφάσισε την χρηματοδότηση του cd-rom εντάσσοντας μέσα σε αυτό και την μουσική, την πολύ καλή μουσική, του Αντώνη Λιβιεράτου από την ταινία.

Το όλο εγχείρημα άντεξε την απίστευτη ταλαιπωρία της έγκρισης του απο το ΕΚΚ (συμπαραγωγός στην ταινία) και από το τμήμα της Hellas film που τότε δεν συμβάδιζε με την εποχή της και ήταν διστακτική στα καινοτόμα πράματα. Τελικά η πρωτοπορία νίκησε και το cd-rom βγήκε στην αγορά κάνοντας την μεγάλη διαφορά, αφού περιοδικά και κριτικές μόνο υπερθετικά σχόλια είχαν να κάνουν.

Το εγχείρημα συμπληρώθηκε με την έκδοση δίσκου βινυλίου σε 300 αριθμημένα συλεκτικά αντίτυπα που φέρουν καλαίσθητη χάραξη στη μία πλευρά με τον τίτλο της ταινίας.

Ευχαριστώ θερμά τους Αντώνη Λιβιεράτο και Σωτήρη Δεμπόνο καθώς και τον Αιμίλιο Κατσούλη για την στήριξη και την συμπαράστασή τους.