Αντριάνα (θεατρική παράσταση)

Σκηνοθεσία

Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης

Περίληψη

Η Αντριάνα με αφορμή μια ανώδυνη ερωτική περιπέτεια της αδελφής της, βγάζει στην επιφάνεια όλη την πίκρα που έχει συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια, αδυνατώντας πια να σηκώσει το βάρος της προσπάθειας που κάνει να κρύψει την πληγή που της δημιούργησε η αδελφική σχέση. Μια πληγή που την καταδίκασε σε μια άχαρη και απρόσωπη ζωή. 

Στο ρόλο της "Αντριάνας" η Μαρία Αντουλινάκη


O σκηνοθέτης  για την παράσταση «Αντριάνα»

Ένα κείμενο που λέξη τη λέξη σκιαγραφεί μια ιστορία ζωής. Ένας χαρακτήρας που αντιπροσωπεύει την καθημερινότητα της  μέσης ελληνίδας. Αφανείς ήρωες που μέσα από τα λόγια της ηρωίδας εμφανίζονται ανάγλυφοι στα μάτια του θεατή. Μια ηθοποιός που ερμηνεύει την κάθε  πτυχή του έργου με δύναμη και εσωτερικότητα. Συνεργάτες που βυθίστηκαν στην ουσία αυτού του σύγχρονου έργου. Η «Αντριάνα» του Θανάση Παπαγεωργίου με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Η Μαρία Αντουλινάκη ήταν και είναι για μένα μια εξαίρετη ηθοποιός. Η «Αντριάνα» είναι πλέον αγαπημένη μου ηρωίδα. Πρόσωπο πονεμένο, προδομένο, θυμωμένο, ενοχλημένο αλλά ταυτόχρονα ηρωικό, δυνατό,  αγαπητό και, κυρίως, ένα πρόσωπο αναγνωρίσιμο, ένα πρόσωπο δικό μας. Μια γυναίκα  που βρίσκεται στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας, στον περίγυρό μας. Στην γειτονιά μας. Δίπλα μας. Αυτή είναι η παράσταση της Αντριάνας για μένα.

Τεχνικά στοιχεία

Η παράσταση παρουσιάστηκε από 16 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, τηλ. 210-3428650) για 28 παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ως 16 Ιανουαρίου 2016. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της παράστασης δόθηκαν ακόμα οκτώ (8) παραστάσεις από 18 Ιανουαρίου μέχρι και 9 Φεβρουαρίου 2016 κάθε ΔΕΥΤΕΡΑκαι ΤΡΙΤΗ.
* Βραβείο "Αντιγόνη Βαλάκου" στην Μαρία Αντουλινάκη στα "35α Κορφιάτικα Θεατρικά Βραβεία" (2016)Συνέντευξη του σκηνοθέτη Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη
Συνέντευξη του Κ. Χατζημιχαηλίδη στο Street Web Radio για την Αντριάνα
Συνέντευξη της Μαρίας Αντουλινάκη
Αντριάνα Θέατρο Αλκμήνη πρώτο trailer 1/12
Αντριάνα Θέατρο Αλκμήνη δεύτερο trailer 2/12
Αντριάνα Θέατρο Αλκμήνη τρίτο trailer 3/12
Αντριάνα Θέατρο Αλκμήνη τέταρτο trailer 4/12
Αντριάνα Θέατρο Αλκμήνη πέμπτο trailer 5/12
Αντριάνα Θέατρο Αλκμήνη έκτο trailer 6/12
Αντριάνα Θέατρο Αλκμήνη έβδομο trailer 7/12
Αντριάνα Θέατρο Αλκμήνη όγδοο trailer 8/12
Αντριάνα Θέατρο Αλκμήνη ένατο trailer 9/12
Αντριάνα Θέατρο Αλκμήνη δέκατο trailer 10/12
Αντριάνα Θέατρο Αλκμήνη ενδέκατο trailer 11/12
Αντριάνα Θέατρο Αλκμήνη δωδέκατο trailer 12/12