Αντριάνα (θεατρική παράσταση)

Προβολή της ταινίας εδώ

Σκηνοθεσία

Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης

Περίληψη

Η Αντριάνα με αφορμή μια ανώδυνη ερωτική περιπέτεια της αδελφής της, βγάζει στην επιφάνεια όλη την πίκρα που έχει συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια, αδυνατώντας πια να σηκώσει το βάρος της προσπάθειας που κάνει να κρύψει την πληγή που της δημιούργησε η αδελφική σχέση. Μια πληγή που την καταδίκασε σε μια άχαρη και απρόσωπη ζωή. 

Στο ρόλο της "Αντριάνας" η Μαρία Αντουλινάκη


O σκηνοθέτης  για την παράσταση «Αντριάνα»

Ένα κείμενο που λέξη τη λέξη σκιαγραφεί μια ιστορία ζωής. Ένας χαρακτήρας που αντιπροσωπεύει την καθημερινότητα της  μέσης ελληνίδας. Αφανείς ήρωες που μέσα από τα λόγια της ηρωίδας εμφανίζονται ανάγλυφοι στα μάτια του θεατή. Μια ηθοποιός που ερμηνεύει την κάθε  πτυχή του έργου με δύναμη και εσωτερικότητα. Συνεργάτες που βυθίστηκαν στην ουσία αυτού του σύγχρονου έργου. Η «Αντριάνα» του Θανάση Παπαγεωργίου με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Η Μαρία Αντουλινάκη ήταν και είναι για μένα μια εξαίρετη ηθοποιός. Η «Αντριάνα» είναι πλέον αγαπημένη μου ηρωίδα. Πρόσωπο πονεμένο, προδομένο, θυμωμένο, ενοχλημένο αλλά ταυτόχρονα ηρωικό, δυνατό,  αγαπητό και, κυρίως, ένα πρόσωπο αναγνωρίσιμο, ένα πρόσωπο δικό μας. Μια γυναίκα  που βρίσκεται στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας, στον περίγυρό μας. Στην γειτονιά μας. Δίπλα μας. Αυτή είναι η παράσταση της Αντριάνας για μένα.

Τεχνικά στοιχεία

Η παράσταση παρουσιάστηκε από 16 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, τηλ. 210-3428650) για 28 παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ως 16 Ιανουαρίου 2016. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της παράστασης δόθηκαν ακόμα οκτώ (8) παραστάσεις από 18 Ιανουαρίου μέχρι και 9 Φεβρουαρίου 2016 κάθε ΔΕΥΤΕΡΑκαι ΤΡΙΤΗ.
* Βραβείο "Αντιγόνη Βαλάκου" στην Μαρία Αντουλινάκη στα "35α Κορφιάτικα Θεατρικά Βραβεία" (2016)