"Του χάρου τα δόντια", κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους

Σενάριο

Οι απρόβλεπτες δυσκολίες του χάρου στην πορεία του για την παραλαβή μιας ψυχής.

ΣΥΝΟΨΗ
Ακόμη κι ο Χάρος, στα πλαίσια της σοβαρής αποστολής του να παραλάβει μια ψυχή, μπορεί να παρεκκλίνει από την πορεία του για να ερωτευθεί. Πράγματι μια πολύ όμορφη γυναίκα που αντιπροσωπεύει την Ζωή, μπαίνει στον δρόμο του. Η ψυχή από την άλλη παίρνει παράταση ζωής για ένα ακόμη διάστημα και ο άνθρωπος που την κλείνει μέσα του σώζεται ως εκ θαύματος.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Καλοκαίρι, ένα πολύ όμορφο και ζεστό πρωινό. Ένα αυτοκίνητο συγκρούεται με μια νταλίκα στην Εθνική Οδό. Η σύγκρουση προκαλεί τον σοβαρό τραυματισμό του Αλέκου, που οδηγεί το ένα αυτοκίνητο. Ο τραυματισμός του είναι σχεδόν θανάσιμος.
Την ώρα της σύγκρουσης στα υπερμοντέρνα πια, γραφεία του Κάτω Κόσμου, στα γραφεία του ΑΔΗΣ Ε.Π.Ε., όπως αποκαλούνται με την σημερινή ορολογία, ο αντιπρόσωπος του Χάρου, ο 7373, ξεκινά με στόχο τον Ευαγγελισμό, νοσοκομείο στο οποίο έχουν οδηγήσει τον τραυματισμένο. Υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία που δεν μπορεί να παραταθεί. Πρέπει να είναι εκεί ακριβώς σε 7 ώρες.
Στο νοσοκομείο ο ασθενής μπαίνει στο ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ για μια πολύ δύσκολη εγχείρηση. Ο Γιατρός θα ξέρει περίπου σε 7 ώρες για την υγεία του τραυματισμένου. Η πορεία του 7373 ξεκινά με κέφι μέχρι την ώρα που το πρώτο εμπόδιο θα του τη χαλάσει. Είναι κάτω από τη Λιμουζίνα του και προσπαθεί να τη φτιάξει. Εκεί θα δει για πρώτη φορά τα δυο πολύ όμορφα πόδια της Κυρίας, μα μονό τα ποδιά της, γιατί μόλις τραβιέται από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου δε βλέπει τίποτα. Ένα DATSUN που έρχεται τον οδηγεί με δυσκολία στο αεροδρόμιο (αργότερα αυτό μετατράπηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό). Στον μικρό επαρχιακό σταθμό έχουν απεργία. Ο 7373 αρχίζει και απογοητεύεται αλλά μια μικρή νότα δροσιάς τον διαπερνά, όταν βλέπει να βγαίνει από την πόρτα του σταθμού μια όμορφη γυναικεία σιλουέτα. Αναγνωρίζει τα πόδια που είχε δει πιο πριν. Τρέχει προς το μέρος που αυτή έχει στρίψει αλλά δεν την ξαναβλέπει. Μοναδική λύση κάποιο καφενεδάκι (αργότερα αυτό έγινε ένα φωτογραφείο στο διπλανό χωριό) στο χωριό που βρίσκεται πιο πέρα, μόνο που δεν υπάρχει τίποτε στον ορίζοντα. Περαστική όμως από το χωριό είναι με το αμάξι της η Κυρία.
Οι δυο τους τώρα ταξιδεύουν. Η Κυρία όχι μονό δεν οδηγεί γρήγορα αλλά απεναντίας πάει πολύ σιγά, πράγμα που εκνευρίζει τον 7373 αν και η γοητεία της δεν του είναι αδιάφορη. Μην ξεχνάμε πως στο νοσοκομείο η εγχείρηση συνεχίζεται με διακυμάνσεις που ταιριάζουν στα προβλήματα του 7373. Στο Μοτέλ της Εθνικής Οδού η Κυρία σταματάει για ένα καφέ. Ο 7373 φυσικά δεν επιθυμεί μια τέτοια καθυστέρηση, αλλά τι να κάνει; Πρέπει να βρει ένα τρόπο να οδηγήσει αυτός. Λύση, αφ ενός η ερωτική διάθεση που δημιουργείται μεταξύ τους, αφ ετέρου τα κλειδιά του αμαξιού που σαν από μηχανής θεός πέφτουν στο πάτωμα. Ο 7373 ιπποτικά εντελώς, τα πιάνει και της προτείνει να την ξεκουράσει.
Το αμάξι μπαίνει στην Αθήνα με μεγάλη ταχύτητα και φτάνει στον Ευαγγελισμό μόλις 5 λεπτά πριν την λήξη της προθεσμίας. Η Κυρία τώρα είναι ο καταλύτης στην αποστολή του 7373. Η έλξη που του προκαλεί τον κάνει να κλείσει την πόρτα του αυτοκινήτου και να αφεθεί στον Έρωτα της. Επάνω, στο χειρουργείο, η εγχείρηση έχει τελειώσει με επιτυχία. Η Κυρία φεύγει προς την έξοδο του γκαράζ υπογραμμίζοντας την μεταφυσική της διάσταση. Χάνεται μέσα σ΄ ένα άσπρο εκτυφλωτικό φως που μπαίνει από την έξοδο του.


ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
Αργό τράβελιγκ προς τον τάφο ο οποίος έχει την φωτογραφία του 7373.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ
Ένα αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό. Ακούγεται το τραγούδι "Έρωτα εσύ" του Μάνου Χατζιδάκι. Ο Αλέκος χαριτωμένος νεαρός, οδηγεί το αυτοκίνητο του. Αρχίζει να ψιθυρίζει το τραγούδι. Από μια στροφή στρίβει μια νταλίκα και κατευθύνεται προς το αυτοκίνητο, που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Από το μπροστινό τζάμι της νταλίκας βλέπουμε τον οδηγό - λαϊκός τύπος με μουστάκι και δίπλα του μια όμορφη εντυπωσιακή κοπέλα. Ακούγεται δυνατά το τραγούδι της Άντζελας Δημητρίου «Φταίει ο Έρωτας». Τραγουδούν και χαριεντίζονται μερακλωμένοι. Η νταλίκα ακολουθεί τρελή πορεία και μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα, ενώ από απέναντι έρχεται το αυτοκίνητο του ΑΛΕΚΟΥ. Ο ΑΛΕΚΟΣ τραγουδάει
Βλέπει μπροστά του την νταλίκα. Τα δυο αυτοκίνητα σε απόσταση σύγκρουσης αρχίζουν να φρενάρουν. Ακούγονται τα φρένα που τρίζουν. Η εικόνα με το τρίξιμο των φρένων καταλήγει σε μαύρο φόντο. Το τρίξιμο των φρένων γίνεται τρίξιμο από πένα που γράφει τον τίτλο "ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ". Όταν έχει συμπληρωθεί ο τίτλος της ταινίας μπαίνει η τελεία και πάνω σ' αυτήν ακούγεται ο θόρυβος της σύγκρουσης.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Η σειρήνα του νοσοκομειακού

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΛΙΜΝΗ
Η ΚΑΜΕΡΑ, που βλέπει μια λίμνη κάνει βουτιά μέσα της.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΑΘΗΝΑ
Το νοσοκομειακό μπαίνει σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Ευαγγελισμός

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΠΗΓΑΔΙ(συνέχεια)
Η ΚΑΜΕΡΑ μετά από κάποιες υποβρύχιες διαδρομές καταλήγει και χάνεται στο στόμιο μιας τρύπας.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΣΠΗΛΑΙΟ
Κοιτώντας προς τα πάνω, από το βάθος του ΣΠΗΛΑΙΟΥ φαίνεται το από κάτω μέρος της τρύπας. Μετά από κάποιες διαδρομές στη σπηλιά φτάνουμε σε μια πόρτα που γραφεί «ΑΔΗΣ»

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΔΗ
Από ένα διάδρομο ακούμε θόρυβο γραφείων σε οργασμό δουλειάς. Η KAΜΕΡΑ πλησιάζει μια πόρτα που πάνω της γράφει: ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ Η KAΜΕΡΑ μπαίνει μέσα. Ένα υπερσύγχρονο γραφείο φωτισμένο σε εξπρεσιονιστικό στυλ, με φαξ, τηλέφωνα, κομπιούτερ, εκτυπωτές και πλήθος υπαλλήλων σε οργασμό δουλειάς.
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ α
Τρόλεϊ έπεσε πάνω σε λεωφορείο στο Χαϊδάρι, επτά άτομα, ποιος θα τους φέρει;
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ β
Στέλνω τον 4416.
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ γ (στο τηλέφωνο).
Άρπαξε φωτιά κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Θεσσαλονίκης; Καλά στέλνω τον 3336.
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ δ (μπροστά στον κομπιούτερ).
Σε μια ώρα αρχίζει η πορεία των εργαζομένων στο Σύνταγμα για την πανελλαδική απεργία. Στείλτε τον 4546, τον 4667 και τον μαθητευόμενο, τον 9992.
Η KAΜΕΡΑ πλησιάζει ένα φαξ που μόλις βγαίνει. Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Δ πιάνει το φαξ που μόλις έφτασε.
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ δ
Ατύχημα στο 5ο χιλ της Εθνικής Οδού. Ο ασθενής σε κώμα στον Ευαγγελισμό. Δίνει το φαξ στην υπάλληλο Α.
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ δ
Επείγον.
Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Α βγαίνει με μια σβέλτη, χορευτική κίνηση, προχωρά στο διάδρομο και στέκεται μπροστά σε μια κλειστή πόρτα, που μια πινακίδα πάνω της γραφεί: "ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ".

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Το νοσοκομειακό μπαίνει στο προαύλιο του Ευαγγελισμού. Οι νοσοκόμοι ανοίγουν τις πόρτες του ασθενοφόρου και βγάζουν έξω το φορείο με τον Αλέκο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ μπαίνει και δίνει το φαξ στον ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, που κάθεται στο ΓΡΑΦΕΙΟ του. Ο τοίχος, πίσω του, είναι γεμάτος ρολόγια - χρονόμετρα, που μετρούν τον χρόνο αντίστροφα. Το κάθε ρολόι δείχνει διαφορετικό χρόνο. Ο Διευθυντής μελετά το φαξ.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Στείλτε τον 7373 να τον παραλάβει.
Κοιτάζει το ρολόι του και πατάει ένα κουμπάκι σε κάποιο από τα ρολόγια - χρονόμετρα του τοίχου.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Σε επτά ώρες ακριβώς πρέπει να είναι εκεί. Να φύγει αμέσως μη χάσουμε την προθεσμία.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΔΗ
Η κοπέλα βγαίνει από το ΓΡΑΦΕΙΟ του ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ και απομακρύνεται στο μακρύ διάδρομο, με την ιδία χορευτική κίνηση. Περνάει από τις ανοιχτές πόρτες μιας σειράς γραφείων, που πάνω τους υπάρχουν ταμπελίτσες με διάφορα τετραψήφια νούμερα. Μέσα στα γραφεία βλέπουμε διαφόρους άντρες να ετοιμάζονται να βγουν. Όλοι τους έχουν το ίδιο πρόσωπο. Η κοπέλα φτάνει στο γραφείο του 7373, που είναι ίδιος με τους προηγούμενους. Μπαίνει μέσα, σταματά με μια χορευτική φιγούρα μπροστά στον 7373 και του δίνει το φαξ. Ο 7373 το κοιτάζει.
7373
Ποτέ λήγει η προθεσμία;
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Σε επτά ώρες. Για την ακρίβεια σε 6 ώρες και 56 λεπτά. Ο 7373 σηκώνεται και πατάει ένα κουμπάκι στο ρολόι του, που αρχίζει να μετράει το χρόνο αντίστροφα. Καθώς βάζει το σακάκι του παρασύρει μια στοίβα χαρτιά που σκορπίζουν στο πάτωμα. Χαμογελάει αδέξια στην υπάλληλο Α, και φεύγει.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Στους διαδρόμους του νοσοκομείου οι νοσοκόμοι σπρώχνουν το φορείο με τον ασθενή επάνω. Πίσω από αυτούς ακολουθούν τρέχοντας συγγενείς, η γυναικά του, το παιδί του κλπ. Ανοίγει μια πόρτα και βγαίνει ο γιατρός. Γύρω του μαζεύεται ο κόσμος.
ΓΙΑΤΡΟΣ
Η κατάσταση του είναι κρίσιμη. Η εγχείρηση θα είναι δύσκολη. Το μονό σίγουρο είναι πως αν ξεπεράσει το κρίσιμο στάδιο των επτά επομένων ωρών έχει πολλές ελπίδες.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΠΗΓΑΔΙ
Η κάμερα χαμηλώνοντας σταματά μπροστά σε μια μεγάλη και επιβλητική ξύλινη πόρτα. Στην πόρτα υπάρχει πινακίδα που γράφει: "ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΔΗΣ Ε.Π.Ε". Η πόρτα ανοίγει και βγαίνει ο 7373 ευδιάθετος και αποφασιστικός. Βαδίζει προς την τρύπα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΛΙΜΝΗ
Ένα έρημο τοπίο, όπου δεσπόζει μια ΛΙΜΝΗ με τα νερά της ήρεμα, σχεδόν βαλτωμένα. Στην άκρη της βρίσκεται μια βαρκούλα παλιά, σκεβρωμένη, σκουρόχρωμη, με τα κουπιά παρατημένα πάνω της. Ο 7373 βαδίζει από την όχθη προς μια άσπρη παρκαρισμένη λιμουζίνα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΔΡΟΜΟΣ
Η λιμουζίνα με τον 7373 τρέχει με ταχύτητα.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Ο ΑΛΕΚΟΣ ξαπλωμένος στο χειρουργικό κρεβάτι και πάνω του μια ομάδα γιατρών.
ΝΟΣΟΚΟΜΑ (παρατηρεί μια οθόνη. )
Γιατρέ!...Είναι περίεργο, αλλά το κώμα υποχωρεί...
Ο ΓΙΑΤΡΟΣ την κοιτά με απορία.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΕΡΗΜΙΑ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ
Η λιμουζίνα του 7373 έχει πρόβλημα. Ο 7373 είναι από κάτω και προσπαθεί να το φτιάξει. Λερωμένος και σχετικά αγανακτισμένος. Χωμένος κάτω απ΄ το αυτοκίνητο, αντιλαμβάνεται δυο συναρπαστικές γυναικείες γάμπες με κόκκινες γόβες, που περνούν διπλά από το αυτοκίνητο. Εντυπωσιασμένος, σέρνεται βιαστικά, σηκώνεται αλλά δεν βλέπει κανέναν. Απογοητευμένος σκουπίζει το μέτωπο του και δίνει μια κλωτσιά στο αυτοκίνητο. Με μια αποφασιστική κίνηση ψάχνει στο σακάκι του για το κινητό τηλέφωνο του. Δεν το βρίσκει.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΟ 7373
Το κινητό του 7373 ξεχασμένο πάνω στο ΓΡΑΦΕΙΟ του.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ
Απ΄ το βάθος του χωματόδρομου, ξεπροβάλλει ένα αγροτικό αυτοκίνητο τύπου DATSUN.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Οι γιατροί και οι νοσοκόμες μπροστά στην οθόνη απορούν που βλέπουν το διάγραμμα. Είναι ένα αργό, ακατάστατο και σπασμωδικό διάγραμμα που τους προξενεί εντύπωση. Κοιτάζονται μεταξύ τους με περιέργεια.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - DATSUN
Το DATSUN πέφτοντας συνεχώς σε λακκούβες, προχωρεί με αργό, ακατάστατο και σπασμωδικό ρυθμό, ακολουθώντας το διάγραμμα της προηγουμένης σκηνής.
Ο οδηγός με βαρύ ύφος λέει στον 7373:
ΟΔΗΓΟΣ
Που πας χριστιανέ μου στις ερημιές;
Ο 7373 του ρίχνει κλεφτές, αμήχανες ματιές.
Το DATSUN σταματά σε μια διασταύρωση.
ΟΔΗΓΟΣ (απότομα)
Κατεβαίνεις.
Ο 7373 κοιτάζει γύρω του με απορία.
ΟΔΗΓΟΣ (κοφτά)
Ο σταθμός είναι από ΄κει. Εγώ στρίβω.
Ο 7373 τον κοιτάζει μια στιγμή σε απόγνωση και μετά κατεβαίνει. Το αυτοκίνητο απομακρύνεται αποκαλύπτοντας τον 7373 μέσα στο έρημο τοπίο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ διάδρομος
ΓΙΑΤΡΟΣ
(βγαίνοντας από το χειρουργείο)
Ο οργανισμός του είναι γερός. Θα κάνουμε οτι μπορούμε. Χωρίς να σημαίνει οτι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο, έχουμε μια αναπάντεχη βελτίωση.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΟΣΕ
Μέσα στον σταθμό δε φαίνεται καμιά κίνηση.
7373 (μπροστά στον γκισέ με τον υπάλληλο)
Απεργία! Μα απεργείτε και σεις!
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ε! πανελλαδική κύριε μου.
7373
Και δεν έχει τρένο;
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ένα ασφαλείας το βράδυ στις 10.
Ο 7373 πάει να φύγει.
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (του φωνάζει)
Να σας πω! δε ρωτάτε στο χωριό μήπως βρείτε κάποια λύση. ο 7373 κάνει νόημα βιαστικός.
Καθώς πάει προς την έξοδο του σταθμού βλέπει έναν συνάδελφο του καθισμένο διπλά σε ένα μπαούλο να διαβάζει αμέριμνος εφημερίδα. Ο 7373 του γνέφει απεγνωσμένα.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ
Εγώ επιστρέφω. Τελείωσα.
Ο 7373 κοιτάζει το ρολόι του απογοητευμένος. Το βλέμμα του πέφτει στην έξοδο, τη στιγμή ακριβώς που μια καλλίγραμμη γυναικεία φιγούρα, με πλατύγυρο ψάθινο καπέλο βγαίνει από το σταθμό. Από τις χαρακτηριστικές κόκκινες γόβες της, ο 7373 αναγνωρίζει τα πόδια που είχε δει όταν προσπαθούσε να επιδιορθώσει το αυτοκίνητο του. Σπεύδει στην έξοδο αλλά κοιτάζοντας έξω δεν την βλέπει.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - RENT A CAR
Στο γραφείο κάθεται μια κοπέλα, ίδια με την ΥΠΑΛΛΗΛΟ Α (Σκηνή 14 στα γραφεία του Άδη) μονό που είναι διαφορετικά ντυμένη. Ψάχνει στο κομπιούτερ που έχει μπροστά της.
ΚΟΠΕΛΑ
Εμείς είμαστε ιδιωτική επιχείρηση. Εμείς δουλεύουμε.
Ο 7373 την παρατηρεί απορημένος. Η κοπέλα προσέχει το βλέμμα του και τον κοιτάζει ερωτηματικά.
7373 (μονολογώντας σκεπτικός)
Τρομερή ομοιότης...
ΚΟΠΕΛΑ (χαμογελώντας πικρά)
Μάλλον θα γνωρίζατε την δίδυμη αδερφή μου... Τραγικό... πολύ τραγικό... Τόσο νέα... τόσο ταλαντούχα... Θα γινόταν χορεύτρια ξέρετε... Σχετίζεστε και σεις με τον χορό; Ο 7373 κουνάει το χέρι του σα να λέει "Αφήστε τα... αφήστε τα...".
ΚΟΠΕΛΑ (κοιτώντας το κομπιούτερ)
Είστε πολύ άτυχος. Λυπάμαι. Δυστυχώς δεν έχω αυτοκίνητο να σας εξυπηρετήσω.
7373
Κανένα!
ΚΟΠΕΛΑ
Κανένα, και δεν θα επιστρέψει κάποιο σύντομα. Ένα τελευταίο ήταν και το πήρε... α! να... η Κυρία. Ο 7373 γυρνά και κοιτά προς το μέρος που δείχνει η κοπέλα. Από την πόρτα του WC βγαίνει η κοπέλα με τις κόκκινες γόβες. Ανασηκώνει το κεφάλι και κάτω από το πλατύγυρο καπέλο αποκαλύπτεται το όμορφο πρόσωπο της. Πλησιάζει στο γραφείο.
ΚΟΠΕΛΑ
Τα κλειδιά σας. Καλό ταξίδι.
Ο 7373 έχει απομείνει να την κοιτάζει άφωνος. Η Κυρία παίρνει τα κλειδιά της και τον κοιτάζει με αινιγματικό χαμόγελο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΜΕΡΑ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Ο Αλέκος στο χειρουργικό κρεβάτι. Η νοσοκόμα αφού ρίξει μια ματιά στο μηχάνημα,
ΝΟΣΟΚΟΜΑ
Γιατρέ, παρατηρείται βραδυκαρδία. Σφυγμοί αργοί.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΑΠΟΓΕΥΜΑ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Στο αμάξι η Κυρία οδηγεί πολύ αργά. Ο 7373 στο διπλανό κάθισμα αγωνιά και κοιτά το ρολόι του. Κάνει μια κίνηση να της μιλήσει. Η Κυρία τον προλαβαίνει και του χαμογελά γλυκά. Ο 7373 λυγίζει.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΑΠΟΓΕΥΜΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ
Οι συγγενείς στο διάδρομο αγωνιούν.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΣΟΥΡΟΥΠΟ - ΜΟTEL
Το αμάξι με την Κυρία και τον 7373 στριβεί σε ένα μοτέλ της Εθνικής Οδού. Η Κυρία βγαίνει και πηγαίνει από την μεριά του. Σκύβει στο παράθυρο. Ο 7373, παρά την σιωπηλή αγανάκτηση του, άθελα του, προσέχει το μπούστο της, που δεν τον αφήνει καθόλου αδιάφορο. Αποστρέφει το βλέμμα.
7373
Τώρα γιατί σταματήσατε; Λίγη ώρα έχουμε μονό για την Αθήνα.
ΚΥΡΙΑ
Ένα καφέ θα πιούμε μονό.
Απομακρύνεται προς την είσοδο του motel.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ- ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Τα πρόσωπα των γιατρών. Συνεννοούνται για την κατάσταση.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ- MOTEL
Η Κυρία καθισμένη σ' ένα τραπέζι και απέναντι της ο 7373. Τα κλειδιά του αυτοκινήτου ακουμπισμένα στην άκρη. Η Κυρία πίνει καφέ και βγάζει ένα τσιγάρο από την ταμπακέρα της. Ο 7373 κάθεται σε αναμμένα καρβουνά, την κοιτά ανυπόμονος μεν, με διακριτικό ερωτισμό δε.
ΚΥΡΙΑ
Τόσο πολύ βιάζεσθε;
7373 (νευρικά)
Έχω επείγουσα δουλειά. Ενώ εσείς όχι.
ΚΥΡΙΑ
Κι εγώ πρέπει να γυρίσω σύντομα. Από που είστε;
7373 (Αόριστα)
Από μακριά. Εσείς;
ΚΥΡΙΑ
Κι εγώ από μακριά.
7373
Τι λέτε φεύγουμε;
Η ΚΥΡΙΑ γνέφει, ναι. Σηκώνετε και πάει να πάρει τα κλειδιά. Τα κλειδιά της πέφτουν. Η ΚΥΡΙΑ κάνει κίνηση να τα πάρει. Ο 7373 σκύβει, την προλαβαίνει και αρπάζει τα κλειδιά. Καθώς σηκώνονται και οι δυο, έρχονται ο ένας κοντά στον άλλο. Κοιτάζονται έντονα. Ο 7373 συνέρχεται.
7373
(Λίγο ταραγμένα αλλά αποφασιστικά)
Θα μου επιτρέψετε να οδηγήσω... Μια ΚΥΡΙΑ σαν εσάς πρέπει μονό να απολαμβάνει....
Ο 7373 φεύγει προς το αμάξι.
7373 (Μέσα απ' τα δόντια του)
Άντε να φτάσουμε κάποτε.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ- ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Νευρικές κινήσεις και βλέμματα των γιατρών.
ΓΙΑΤΡΟΣ
Κάτι... κάτι δεν πάει καλά.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ- ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΔΙΟΔΙΑ
Το αμάξι τρέχει πολύ γρήγορα στην Εθνική Οδό. Ο 7373 κοιτά το ρολόι του, το ίδιο και η ΚΥΡΙΑ.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ- ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Νοσοκόμοι τρέχουν σπρώχνοντας μηχανήματα προς το χειρουργείο μπροστά στα έκπληκτα ματιά των συγγενών.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ- ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Το αμάξι μπαίνει στην Αθήνα. Ο 7373 κοιτάζει νευρικά το ρολόι του.
7373
Μήπως θα μπορούσατε... Επειδή έχω αργήσει... Βέβαια δεν ξερώ εσείς... που ακριβώς πηγαίνετε...
ΚΥΡΙΑ
Εγώ πάω στο κέντρο. Στον Ευαγγελισμό.
7373 (Απορημένος και χαρούμενος)
Στον Ευαγγελισμό; ...

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ- ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Το μηχάνημα ειδοποιεί πως είναι πολύ κρίσιμη η κατάσταση του Αλέκου. Σχετικός πανικός, οξυγόνο κλπ.
ΓΙΑΤΡΟΣ
Ελπίζω ν' αντέξει.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ - PIZZA HUT
Το αυτοκίνητο κάνει στάση. Ο 7373 ρωτά έναν υπάλληλο της πιτσαρίας
7373
Από που θα βγω για την Κηφισιάς;
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ευθεία και στο φανάρι δεξιά.
Το αμάξι φεύγει.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ - ΧΙΛΤΟΝ
Το αυτοκίνητο περνάει μπροστά από τον Ευαγγελισμό.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Το αμάξι διασχίζει βιαστικά την είσοδο του Ευαγγελισμού

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Η πιο κρίσιμη στιγμή της εγχείρησης. Το μηχάνημα κοντεύει να δείξει ισομετρική γραμμή.
ΓΙΑΤΡΟΣ
Είναι η πιο κρίσιμη στιγμή. Χορηγήστε 50 mg nasertilin, 32 mg jerotrikolimn και το οξυγόνο σε ετοιμότητα. (μονολογώντας)
Ο θεός βοηθός.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ- ΓΚΑΡΑΖ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Στο αμάξι που μόλις πάρκαρε ο 7373 αρπάζει το σακάκι του και πάει να κατεβεί, χωρίς να μπορεί να πάρει τα ματιά του από την ΚΥΡΙΑ δίπλα του, που εν τω μεταξύ έχει βγάλει την γόβα της και τρίβει με το χέρι της το πέλμα του ποδιού της. Ο ερωτισμός της τον κάνει να χάνει τα λόγια του.
7373
Εγώ... ξέρετε... όπως σας έλεγα και προηγουμένως.... είναι ζήτημα καθαρά επαγγελματικό.... ε!... (ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου)... αλλιώς...
Η ΚΥΡΙΑ πιάνει το χέρι του και τον πλησιάζει. Ο 7373 τα χάνει για τα καλά. Την πλησιάζει κι αυτός. Τα πρόσωπα τους τώρα είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.
7373 (με κομμένη την ανάσα)
Είστε πολύ όμορφη...
Ο 7373 ενδίδει στη γοητεία της. Αρχίζουν να φιλιούνται. Το χέρι του 7373, στο χερούλι της πόρτας, μετά από ένα δισταγμό, την τραβάει και την κλείνει.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ- ΓΡΑΦΕΙΑ ΆΔΗ
Το χρονόμετρο πίσω από το γραφείο του διευθυντή δείχνει 00.05.25.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Στο χέρι του γιατρού ένα νυστέρι.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ - ΓΚΑΡΑΖ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Απ' τα τζάμια του αυτοκινήτου βλέπουμε τους δυο παραδομένους στο πάθος τους.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ- ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Το διάγραμμα στο μηχάνημα δείχνει οτι η κατάσταση του ασθενούς καλυτερεύει. Η νοσοκόμα σφουγγίζει το ιδρωμένο πρόσωπο του γιατρού.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ- ΓΡΑΦΕΙΑ ΆΔΗ
Το χρονόμετρο πίσω από το γραφείο του διευθυντή δείχνει 00.02.35.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ - ΓΚΑΡΑΖ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Το αυτοκίνητο κουνιέται ξέφρενα.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΆΔΗ
Το χρονόμετρο πίσω από το γραφείο του διευθυντή φτάνει στο 00.00.00

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ - ΠΟΡΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ
Ο ΓΙΑΤΡΟΣ βγάζει τα γάντια του με ανακούφιση.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ - ΓΚΑΡΑΖ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Το αυτοκίνητο έχει ηρεμήσει.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ - ΠΟΡΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΓΙΑΤΡΟΣ (Στους συγγενείς.)
Τον γλυτώσαμε από του χάρου τα δόντια.
Το φορείο με τον ασθενή βγαίνει. Συγκίνηση στους συγγενείς.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΥΧΤΑ - ΓΚΑΡΑΖ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Η ΚΥΡΙΑ βγαίνει από το αυτοκίνητο και απομακρύνεται.
Η κομψή της σιλουέτα χάνεται, σαν να διαλύεται, μέσα στην λουόμενη από το έντονο, άσπρο φως, είσοδο του γκαράζ.
Διακριτικά ακούγεται ένα ερωτικό τραγούδι.

ΤΙΤΛΟΙ.

ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΛΟΓΩΝ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Φωτια σε εροστασιο χημικων; Ενταξει θα στειλω τον 4234

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Εργατικο ατυχημα στην Ελευσινα; Θα το διαβιβασω αμεσως

5436
Ο 5436 φευγει

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Α (OFF)
Τρολεϋ επεσε πανω σε λεωφορειο στο Χαϊδαρι, επτα ατομα, ποιος θα τους φερει;

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Β
Εντολη 4416.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Γ
Βομβιστικη επιθεση στο κεντρο της Αθηνας Να φυγει ο 5519 και ο 1543 Φωτια σε κρουαζιεροπλοιο στη Θεσσαλονικη Εντολη για 3336

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Α
Σε μια ωρα αρχιζει η πορεια στο Συνταγμα για την πανελλαδικη απεργια.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Γ
Εντολη για 4546, 4667 και τον μαθητευομενο, τον 9992.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Ε
Επειγον

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Α
Δυστυχημα στο 20ο χιλ της Εθνικης Οδου. Ο ασθενης σε κωμα στον Ευαγγελισμο.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Γ
Α! Ειναι επειγον στειλτο στον Δ/ντη

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Α
Δυστυχημα στο 20ο χιλ της Εθνικης οδου Τωρα

ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ
Να ειδοποιηθουν οι συγγενεις

Δ/ΝΤΗΣ
Στειλτε τον 7373 να τον παραλαβει.

Δ/ΝΤΗΣ
Να φροντισει να μη χασουμε την προθεσμια.

Δ/ΝΤΗΣ
Στις 10 το βραδυ Ακριβως

7373
Ποτε ληγει η προθεσμια;

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Στις 10 το βραδυ ακριβως Για την ακριβεια σε 6 ωρες και 56 λεπτα.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Φυγε φυγε εσυ

ΝΟΣΟΚΟΜΑ
Η εγχειριση θα ειναι δυσκολη. Αν ξεπερασει το κρισιμο σταδιο των επομενων επτα ωρων εχει ελπιδες.

ΝΟΣΟΚΟΜΑ
Γιατρε!...Ειναι περιεργο, αλλα το κωμα υποχωρει...

ΟΔΗΓΟΣ DATSUN
Που τρεχεις χριστιανε μου στις ερημιες;

7373
Ευχαριστω

ΟΔΗΓΟΣ DATSUN
Να ΄σαι καλα

ΝΟΣΟΚΟΜΑ
Θα κανουμε οτι μπορουμε Δεν εχει ξεπερασει τελειως τον κινδυνο αλλα παρουσιαζει μια αναπαντεχη βελτιωση

7373
Απεργια!

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΣΕ
Ε! πανελλαδικη κυριε μου.

7373
Και δεν εχει κανενα τρενο;

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΣΕ
Εχει, πως δεν εχει Στις 10 το βραδυ με προσωπικο ασφαλειας.

7373
Φτου σου διαολε!

5436
Επ τι γινετε, καλα;

7373
Να τι γινετε

5436
Α! Εγω τελειωσα

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΣΕ
Γιατι δε ρωτατε στο χωριο; Ισως βρειτε καποια λυση.

ΚΟΠΕΛΑ
Ειστε πολυ ατυχος για τι πριν λιγο μια κυρια με ρωτησε πως θα βγει στην Αθηνα

7373
Τρομερη ομοιοτης...

ΚΟΠΕΛΑ
Μαλλον θα γνωριζατε την διδυμη αδερφη μου... Τραγικο... πολυ τραγικο... Τοσο νεα... τοσο ταλαντουχα... Θα γινοταν πολυ καλη χορευτρια ξερετε... Σχετιζεστε και σεις με τον χορο;

7373
Εγω; Α! μπα οχι, οχι

ΚΟΠΕΛΑ
Τι κριμα να μη τη προλαβετε, μπορει να σας επερνε μαζι τη

7373
Καλα καλα δεν πειραζει Θα δω τι θα κανω Ευχαριστω

ΚΥΡΙΑ
Που πηγαινετε

7373
Στην Αθηνα

ΝΟΣΟΚΟΜΑ
Γιατρε, παρατηρειται βραδυκαρδια. Οι σφυγμοι ειν΄αργοι.

ΓΙΑΤΡΟΣ
Να ετοιμαστει το Ηλεκτροσοκ

7373
Μα γιατι σταματησαμε τωρα; Ειναι κοντα η Αθηνα.

ΚΥΡΙΑ
Ελατε για ενα καφε μονο.

ΚΥΡΙΑ
Μα καλα τοσο πολυ βιαζεσθε;

7373
Εχω επειγουσα δουλεια. Ενω εσεις οχι.

ΚΥΡΙΑ
Κι εγω πρεπει να γυρισω συντομα.
Απο που ειστε;

7373
Απο μακρυα.
Εσεις;

ΚΥΡΙΑ
Κι εγω απο μακρυα.

7373
Τι λετε φευγουμε;

ΓΙΑΤΡΟΣ
Ο Θεος βοηθος

7373
Για την Αθηνα πως θα βγουμε;

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Στα φαναρια δεξια


7373
Ξερετε! Επειδη εχω αργησει... Βεβαια δεν ξερω εσεις... που πηγαινετε...

ΚΥΡΙΑ
Εγω παω στο κεντρο. Στον Ευαγγελισμο.

7373
Στ, στ, στον Ευαγγελισμο;

ΓΙΑΤΡΟΣ
Τωρα ειναι η πιο κρισιμη στιγμη. Χορηγηστε 50 mg nasertilin, 32 mg jerotrikolimn

7373
Ειστε τοσο ομορφη !!!

ΓΙΑΤΡΟΣ
Τον γλυτωσαμε απ του χαρου τα δοντια.